Cum revelează cineva lumea spirituală ?

Comentariu: Există senzaţia că tu nu vorbeşte despre ceea ce se întâmplă în lumea spirituală, că ascunzi în ceea ce sunt implicaţi oamenii acolo şi restul.

Răspuns: În ultimii 3500 de ani au fostă scrise câteva sute de cărţi despre lumea spirituală, scrise de către mari Cabalişti care au investigat şi descoperit lumea superioară. Cât despre mine, eu sunt cel mai mic din lanţul de Cabalişti, aşadar dacă cuvintele mele sunt inadecvate, recomand să luaţi cărţile lor şi să începeţi să citiţi !

Apoi veţi afla cum trebuie să vă schimbaţi pentru a vedea lumea superioară, veţi învăţa cum să o extindeţi şi să penetraţi mai adânc în ea. La fel este şi în cazul ştiinţelor ca fizica nucleară sau sinteza în medicină şi altele la fel. Sunt lucruri foarte complexe, iar înţelepciunea Cabala este chiar şi mai complexă, pentru că se află în afara percepţiei simţurilor normale.

Trebuie înţeles că nu este posibil să explici înţelepciunea Cabala, aşa că eu de fapt nu explic şi predau. Înţelepciunea Cabala îl învaţă pe om cum să-şi deschidă ochii şi să vadă lumea superioară. Este la fel ca atunci când te uiţi la o stereogramă în care trebui să-ţi defocusezi vederea pentru a vedea imaginile ascunse. Când te uiţi concentrat la imagine se pare că nu este nimic acolo decât linii, când, deodată, când îţi defocusezi vederea, apare o imagine tridimensională. Asta se întâmplă când vederea este dispersată complet.

Înţelepciunea Cabala îl învaţă pe om cum să facă la fel, să-şi disperseze concentrarea cu toate simţurile ! Atunci toate cele 5 simţuri devin îndreptate către un nivel mult mai interior şi începem să intrăm în imaginea lumii care este în afara graniţelor şi vom simţii toată creaţia ! Nu pot să explic asta, pot numai să recomand cum să dispersezi concentrarea asupra propriei persoane, cum să simţi lumea superioară în loc de această lume şi să intri în următoarea dimensiune.

De fapt, noi existăm în toate cele cinci lumi spirituale ! Iar lumea noastră, care se află în cel mai de jos nivel al dezvoltării, nu se numără printre ele. Există cinci lumi care sunt compuse din 125 de niveluri, care se află deasupra lumii noastre ; ele există aici şi acum, dar nu le simţim şi nu le vedem. Dar ajungem în contact cu ele inconştient şi ele ne influenţează. Rolul omului este de a descoperi lumea superioară şi de a face o dispersie a focalizării în toate cele cinci abordări egoiste din viaţă şi să înceapă să perceapă lumea altruistă, care există conform legilor care sunt opuse legilor din lumea noastră : altruism în loc de egoism, iubire în loc de ură, grija pentru alţii în loc de grija pentru sine.

Tora nu spune fără motiv „ Şi îţi vei iubi aproapele ca pe tine însuţi”. Aceasta este regula generală a lumii superioare şi dacă vrei s-o simţi, încearcă să practici această atitudine faţă de lume. Acest lucru este posibil numai dacă omul intră într-un cerc de oameni ca el, care doresc să obţină adevărata realitate.

Atunci când un grup de oameni ca acesta se adună împreună şi încep să practice atitudini ca acestea unul faţă de altul, atitudini de iubire şi grijă, atenţie şi sprijin, atunci deodată, ca din ceaţă, lumea ascunsă care ne înconjoară va începe să apară şi să se reveleze. Întreaga metodă Cabalistă este bazată pe asta şi niciun Cabalist nu ne poate spune despre lumea spirituală, pentru că nu avem modele interne care să se potrivească acestei senzaţii. În lumea noastră ne naştem deja cu modele care fac posibil să simţim lumea spirituală şi chiar dacă sunt incomplete le obţine. De ce noi născuţi nu aud la început şi mai târziu încep să audă ? De ce nu văd de la începu şi de abia după un timp ? Pentru că aceste modele sunt create gradual în noi, ne dezvoltăm simţurile. Sugerez ca toată lume să înceapă să se implice în studiul înţelepciunii Cabala, care derivă din cuvântul „Le Kabel”, a primi, a primi percepţia lumii superioare.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 20.03.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: