Cum să câștigi în orice situație

506.1Întrebare: Odată, un student european, campion mondial la box și lupte, a venit la un vechi profesor de arte marțiale și a întrebat: „Ce mă poți învăța?”

Bătrânul a spus: „Imaginează-ți că te plimbi prin oraș și intri accidental pe o stradă în care te așteaptă mai mulți interlopi care vor să te jefuiască și să îți rupă coastele.” Elevul spune: „Și tu mă vei învăța trucuri despre cum să-i înving?” „Nu, te voi învăța să nu mergi acolo.”

Întrebarea este: Dacă ești puternic, mergi înainte să-ți învingi dușmanii sau te îndepărtezi de ei? Ce vei face? Ne confruntăm astăzi cu tot felul de pericole. Cineva intră în pericol și spun că este curajos. Cineva  evită, spun că este un laș. Cum ar trebui să se comporte omul?

Răspuns: Există oameni cărora le place să se implice în tot felul de jocuri periculoase, certuri și confruntări. Pentru ei, tocmai această situație, chiar acest eveniment oferă un asemenea fior încât, pentru asta, cred ei, trebuie să trăim. Toate aceste petreceri, toate acestea sunt absolut inutile.

Și există oameni care nu vor acest lucru; sunt interesați de rezultate. Dacă pot realiza ceea ce am nevoie fără să mă implic în explicații și relații generale cu aceste nonentități care se rotesc în toate aceste întâlniri, atunci de ce ar trebui să o fac?

Atitudinea ar trebui să fie după cum urmează: mai aproape de scop și departe de toate aceste confruntări. Ei te vor forța, te vor atrage în societățile lor și va trebui să le răspunzi. Se vor lipi de tine și nu vor da drumul. Te vor face să te învârți în cercurile lor. Nu ai decloc nevoie de asta. Vei intra în confuzie pe parcurs și nu vei atinge scopul.

Deci, cel mai bine este să nu aveți nevoie de aceste tehnici pentru a lupta cu adversarii. Absolut delco! Nu aveți nevoie de cunoștințe despre nici o tehnică. Trebuie să știți cum puteți atinge scopul într-un mod scurt și simplu. Acest lucru se face de obicei prin simularea stării pe care doriți să o atingeți.

Întrebare: Cum poți totuși să ocolești această stradă? Nu este de fapt această înțelepciune pe care trebuie să o înveți să te deplasezi?

Răspuns: În ce scop mergi acolo sau ocolești sau mergi altundeva?

Comentariu: Scopul este poate pur și simplu să învingă acest bandit sau acest politician.

Răspunsul meu: Aceasta este o altă problemă. Atunci trebuie să mergi acolo și să faci ceva acolo.

Și dacă scopul tău nu este pentru a fi om, ci pentru a face un fel de schimbare în natură – natura societății sau a statului, atunci nu ai nevoie de tot felul de certuri cu gangsteri meschini.

Întrebare: Ce scop ar trebui să aibă omul pentru a nu se implica deloc în aceste confruntări, pentru a înțelege că toate acestea sunt prostii?

Răspuns: Dacă vorbim despre un scop pur, atunci trebuie să-l stabilesc pentru mine și să realizez că acesta poate fi atins numai cu ajutorul unei forțe superioare. Și așa, trebuie să merg în zona în care operează această forță superioară, să stabilesc contactul cu ea și să negociez cu ea, astfel încât să facă ceea ce este necesar.

Nu intrați în zone egoiste, ci altruiste. Și trebuie să găsesc contactul cu Creatorul acolo și să-L conving, să-L implor, că este necesar să schimbăm omenirea.

Întrebare: Și ce fel de trucuri există în zona altruistă?

Răspuns: Opusul este adevărat. Nu egoismul cu care intru și încerc să le arăt tuturor cât de tare sunt, ci altruismul, când intru și le arăt tuturor cât de mult mă pot anula de dragul celorlalți.

Întrebare: Aceasta se numește curaj real?

Răspuns: Da, desigur.

Întrebare: Și te duci și tu acolo să lupți? Este și asta o luptă?

Răspuns: Este o altă bătălie, trebuie să lupți cu tine însuți. Pentru că simți că întreaga ta natură este împotrivă.

Observație: Adică, principalul lucru este să stăpânești tehnicile de luptă împotriva ta și nu împotriva altcuiva?

Răspuns: Și acest lucru nu este atât de departe.

Întrebare: Va ajunge omul la asta?

Răspuns: Va ajunge.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 15.02.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: