Cum să depăşim bariera psihologică?

Întrebare: Ce putem să facem când nu există dorinţă pentru spiritualitate?

Răspuns: Acţionează ca şi cum ai această dorinţă. Această condiţie se numeşte „învingere”, când trebuie să te învingi tu însuţi.

De unde poţi lua dorinţa de a dărui, de a iubi, de a te conecta cu alţi oameni şi de a construi o stare nouă, care este opusă lumii noastre? Pentru asta, trebui să începi să construieşti o astfel de stare adunându-te împreună cu alţi prietenei, fiecare dintre noi ridicându-se deasupra propriei persoane.

Nu vrei asta? Foarte bine, înseamnă că eşti foarte aproape de realizare. Dacă acţionezi împotriva voinţei tale, atunci eşti pe unul dintre nivelurile spirituale:0, 1, 2, 3 sau 4.

Întrebare: Senzaţia de goliciune se simte ca o mică moarte interioară?

Răspuns: Nu este moarte, ci o barieră psihologică, pentru că tu treci la următorul nivel al realizării, următorul nivel al conştientizării, care este opus la ceea ce ai acum! La fel cum un embrion există în interiorul mamei doar datorită ei, iar după ce se naşte trebuie să există pe cont propriu. De aceea, acest proces se numeşte naştere spirituală şi este descris în sute de pagini din Studiul celor zece Sefirot.

În mod natural, nu avem nicio dorinţă pentru ceva pe care nu îl simţim. Dacă umanitate continuă să avanseze în dorinţe pentru hrană, sex, familie, onoare, bogăţie şi cunoaştere, nu ar există nicio problemă şi nu ar obţine niciodată nimic mai bun decât ei înşişi. Oameni se vor împlini în timpul vieţii, apoi vor muri, se vor împlini, vor muri şi totul se va limita la asta.

Totuşi, pentru a duce umanitatea la următorul nivel, este necesar să le arătăm că metoda actuală de a trăi este limitată, absurdă şi, de fapt, nu duce la nimic. Suntem constant angajaţi numai pentru a ne împlini corpul animal. Imaginaţi-vă că trăiţi alături de un animal, de exemplu un măgar şi aveţi grijă tot timpul de el. Aceasta este starea noastră actuală.

Pentru a ne înălţa la următorul nivel, trebuie să ne scuturăm cumva, iar asta este inima crizei, pentru că o criză înseamnă „a da naştere” sau „naştere”.

Din congresul din Praga din 09.09.2016, Lecţia de pregătire

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed