Cum să devii devotat înțelepciunii Cabala?

Întrebare de pe Facebook: Ați spuns în una dintre lecțiile dvs că ați fost tot timpul cu învățătorul dvs Rabash. Am fost foarte impresionat de asta, dar, în același timp, m-am temut. Simt că nu voi fi în stare să mă dedic Înțelepciunii Cabalei în felul ăsta.

Răspuns: Fiecare acționează conform înclinației sale. Am știut că dacă găsesc informația despre sensul vieții, mă voi dedica total studiului ei. S-a întâmplat atunci când am auzit primele cuvinte ale lui Rabash, am simțit că asta era ceea ce am dorit să aud de 30 de ani până în momentul când l-am găsit.

Dacă explici corect unei persoane motivul pentru crearea lumii, ce putem face, ce putem atinge și aduci exemple și prezinți totul într-un mod logic, nu există motive să fi respins.

Întrebare: Fiecare individ caută un învățător conform naturii sufletului său? Cum se întâmplă asta?

Răspuns: Am căutat totul într-o manieră logică. Nu am fost niciodată interesat de presupuneri și povești religioase, nici de misticism sau filozofii diferite. Am fost interesat numai de o logică pură și clară.

A existat o contradicție șocantă între lumea mea exterioară și cea interioară, până când am înțeles, într-un final, ce înseamnă un Cabalist înțelept și un evreu înțelept adevărat, în comparație cu impresia pe care el o face oamenilor care nu au cunoștiință de umplerea lor interioară. A fost minunat !

Fiecare persoană are un destin, o măsurătoare, un loc, o zi și un timp în istorie. Poate că a trebuit să fac asta în generația noastră și voi o veți face în generațiile viitoare sau altădată sau în altă dimensiune.

În orice caz, toată lumea își va împlini destinul ei și se va asemăna cu toți ceilalți. Vom ajunge toți la același nivel superior!

Din emisiunea de pe Kab TV “Stiri cu Michael Laitman” 3/1/17

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: