Cum să devin un bun orator ?

Întrebări: Eu iau lecţii de Educaţie Integrală, încerc şi vreau să învăţ să conduc şi să moderez mese rotunde, dar nu ajung să fiu simpatic sau comunicativ. Cum pot învăţa să vorbesc oamenilor?

Răspuns: A vorbi oamenilor este o artă, dar ea vine cu experienţa, contactul şi cunoaşterea subiectului. Este o tehnică ce ar trebui să fie dezvoltată. La început, trebuie să faceţi un plan pentru expunerea voastră în detaliu, să adunaţi fraze specifice şi să pregătiţi întrebări şi răspunsuri pentru public.

Trebuie să planificăm clar întreaga prezentare în avans, pentru a potrivi fiecare conferinţă şi pentru a avea toate materialele de care aveţi nevoie. Apoi, materialul pe care l-aţi pregătit trebuie să fie verificat de prieteni şi acceptat de toţi, apoi antrenaţi-vă cu voce tare, din nou şi din nou, astfel încât să vă amintiţi planul lecţiei şi să fiţi capabil să-l folosiţi automat.

Trebuie să înţelegeţi că, modul în care vă pregătiţi şi prezentaţi materialul, garantează că veţi fi în măsură să-l transmiteţi auditorilor, deoarece are o anumită logică, un lucru curge spre altul, în mod coerent.

Atunci când te pregăteşti şi organizezi materialul în interior, el îţi oferă aspectul vorbitorului care va deveni.

Din discuţie privind diseminarea, 17.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: