Cum să-ți faci viaţa bună

Întrebare: Cum putem explica unei parţi de 99% dintre oameni ce este o viață bună?

Răspuns: Considerăm viața ca fiind bună în funcție de ceea ce este bun pentru noi.

Cu toate acestea, în timpurile noastre, având legături necorectate între noi, nu ne putem simți bine. Vedem că lumea se destramă, deoarece lumina superioară, care coboară asupra ei, vrea să o umple, iar lumea simte opoziția față de această lumină.

Cu cât bunătatea spirituală este mai apropiată de lumea noastră, cu atât ne simțim mai rău. Apropierea luminii superioare ne dă un sentiment de întuneric, pentru că suntem necorectați, opuși acesteia. Prin urmare, dacă vrem să simțim binecuvântările și toată bunătatea, trebuie să ne schimbăm pentru a fi asemănători cu lumina superioară, astfel încât să nu cădem în probleme și crize, când lumina se apropie și mai mult de noi. Cu alte cuvinte, trebuie să ne unim la nivelul acestei lumi. Aceasta este problema!

De exemplu, știrile anunță că un asteroid este pe cursul său spre Pământ și că planeta este în pericol, oamenii ar trebui să se simtă în pericol, fiindcă lumina superioară se apropie de noi, iar Creatorul dorește să fie dezvăluit creaturilor. De aceea suntem numiți „ultima generație”.

Am intrat pe un parcurs de creștere a presiunii asupra noastră. Iar acesta este motivul pentru care știința Cabala a devenit revelată; ea explică faptul că trebuie să ne adaptăm la lumina superioară, pentru a deveni oarecum asemănători cu ea.

Noi suntem Kli (vasul sufletului), iar Creatorul este lumina. Putem deveni asemănători cu El, numai dacă ne unim între noi. Cu alte cuvinte, dacă dorim un viitor mai bun, trebuie să ne unim.
Din Lecția de Cabala în limba rusă 2/11/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed