Cum să fii îndrăgostit până la ultima suflare

294.1Comentariu: Este scrisă o poveste de dragoste emoționantă, a doi tineri de douăzeci și doi de ani; le știm chiar numele: Jess Peak și Joe Matthews. A început acum 20 de ani într-o creşă și a continuat prin grădiniță. La vârsta de patru ani, Matthews a cerut-o în căsătorie pe Peak și au avut o nuntă simulată. După grădiniță, acești doi copii britanici au mers la școli diferite și au pierdut contactul.

Și acum brusc, după 14 ani, s-au întâlnit pe o rețea de socializare și și-au dat seama că au așteptat această întâlnire toată viața. Sunt la fel de fericiți împreună ca și la creşă și la grădiniță. Ei plănuiesc astăzi cu bucurie nunta. Despre asta se vorbește pe rețelele sociale. „Aceasta este într-adevăr iubire!”

Răspunsul meu: Ce fel de iubire este aceasta? Nu au fost împreună.

Comentariu: Nu s-au văzut, dar au păstrat acest dor unul pentru celălalt.

Răspunsul meu: Ei bine, acest lucru este adevărat. Lucrurile care se întâmplă în copilărie lasă impresii grozave.

Întrebare: Acum se căsătoresc. Ei spun că cel mai probabil această nuntă, această legătură, va fi o garanție că vor avea o viață lungă și fericită. Ce părere aveți despre această concluzie?

Răspuns: Există o carte care începe cu cuvintele: „Rareori ne căsătorim cu prima noastră iubire”.

Întrebare: Să presupunem că rareori ne căsătorim cu primele noastre iubiri. Dar dacă o facem, este aceasta o garanție?

Răspuns: Nu. De obicei trecem prin multe, multe greșeli, încercări, întâlniri, divorțuri și despărțiri. Și apoi, la o vârstă mai aproape de sfârșit decât de început, întâlnim pe cineva și începem să apreciem [această conexiune].

Desigur, ea nu mai este aceeași fetiță cu fundițe și tu nu ești același băiat. Ideile lor despre conexiune, apropiere și relații sunt total diferite acum. Așa funcționează de obicei.

Întrebare: Credeţi că până nu trec prin momente grele în suișuri și coborâșuri împreună, nu putem spune nimic?

Răspuns: Nu! Numai din distrugere se poate învăța. Asta explică de ce o persoană care nu a trecut niciodată prin suișuri și coborâșuri nu este capabilă să aprecieze lucrurile. Nu va prețui o relație.

Întrebare: Deci, spuneţi că sunteţi în favoarea unui sentiment de distrugere într-o conexiune între oameni? De parcă totul se destramă?

Răspuns: Desigur. Este crucial ca ei să experimenteze astfel de sentimente, astfel încât să-și protejeze relația și să nu o lase să ajungă la asta.

Întrebare: Dar va continua să atârne asupra lor, nu?

Răspuns: Desigur! Sunt doi egoisti! Cum pot ei să taie egoismul din ei înșiși și să devină atât de dulci? Este imposibil. Ne întâlnim, ne învățăm lecțiile, ajungem la disperare și înțelegem cum să ne construim o viață în care ne străduim doar pentru relații bune. Nu mai trebuie să fim în relații proaste așa cum obișnuiam în tinerețe, apoi în relații bune și așa mai departe; avem nevoie doar de cele bune.

Întrebare: Dar suișurile și coborâșurile prin care trecem la o vârstă fragedă ne conduc la asta?

Răspuns: Desigur! Fără ele, nu există nimic. Trebuie să acumulați un arsenal de diverse senzații și stări negative și abia atunci le puteți evita.

Comentariu: Este interesant. Depozitați armele, luptați și apoi le aruncați brusc deoparte.

Răspunsul meu: Acesta este modul în care va funcționa pentru umanitate.

Comentariu: Adică, omenirea acumulează diverse arme și apoi…

Răspunsul meu: Va înțelege că trebuie să fie aruncate deoparte.

Întrebare:: De aceea au loc acum toate războaiele și alte necazuri? Acumularea de arme are loc și din acest motiv?

Răspuns: Totul este doar din acest motiv. Nu poate exista bine fără recunoașterea răului. Nici în viața privată și nici în lumea generală.

Întrebare:: Ce sfat ați da, dacă acești tineri v-ar asculta?

Răspuns: Nu știu dacă au acumulat suficientă suferință și așteptări sau dorinţa de a-l aprecia pe celălalt, de a arăta în fiecare minut că îi iubești, de a avea grijă de el, de a-l plăcea așa cum este și așa mai departe. Cu alte cuvinte, trebuie să aibă calități, impresii din viață, care pur și simplu nu există la o vârstă fragedă.

Acumularea acestor impresii trebuie să aibă loc pe parcursul vieții lor. Dacă ar exista o astfel de injecție pentru a obține o înțelegere instantanee, pentru a vedea lucrurile așa cum sunt, am trăi fericiți. În schimb, divorțăm, uneori de mai multe ori. Și numai după aceea, eventual, putem crea relațiile potrivite.

Comentariu: Care este sfatul dumneavoastră pentru tinerii și fetele care intră într-o viață împreună cu sentimentul că totul va fi bine și vor trăi împreună pentru totdeauna?

Răspunsul meu: Trebuie să aibă conversații foarte, foarte lungi și sâcâitoare între ei. Să spună orice crede fiecare dintre ei, ca doi exploratori. Și treptat vor putea ajunge la o stare în care se vor explora reciproc pe ei înșiși și unul pe altul.

Atunci viața devine interesantă; se transformă în cercetare: cum ne putem face relația diferită, să o schimbăm cumva, să ne apropiem. Și dacă da? Dacă este diferit? Ce se întâmplă dacă încearcă în mod constant să-și descopere calitățile, sentimentele și relația lor cât mai vibrantă cu putință? Chiar dacă oamenii se gândesc la astfel de lucruri și le realizează, ele vin abia după aproximativ 50 până la 60 de ani.

Va veni vremea în care oamenii vor trăi astfel. Dar îi putem învăța despre asta! Acest lucru trebuie spus: putem instrui acești tineri cum să devină cercetători. Putem, ca să spunem așa, să-i „îmbătrânim” învățându-i. Ei pot câștiga experiență practică.

Întrebare:: Chiar înainte de a se uni împreună? Îi pregătim pentru această viață?

Răspuns Da, desigur. Și atunci vor vedea singuri cum să acționeze într-un fel sau altul.

Întrebare:: Deci, spuneți că tinerii ar trebui să vină la nunta lor și să-și înceapă viața ca bătrâni?

Răspuns Da, în interior. Desigur. Vrei ca ei să descopere cine sunt cu adevărat prin propria experiență? Nu.

Trebuie să vină cu experiență de comunicare! Ca și cum interacționează psihologic. Acest lucru le va oferi încredere că vor putea depăși tot felul de provocări, să se apropie și să transforme aceste probleme într-un contact mai mare.

Comentariu: Frumos! Vorbim despre un laborator științific.

Răspunsul meu Da. Lumea are mare nevoie de asta!

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/27/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed