Cum sa gasesc un invatator?

Intrebare: Sunt un american de 22 de ani si am fost intr-o cautare spirituala  toata viata mea, dar in special in ultimii ani. Sunt atat de confuz. Vreau mai mult decat orice sa traiesc o viata spirituala indeplinita, dar nu cred ca am nevoie sa renunt  la lume asa cum o stim pentru a realiza asta. Sunt foarte interesat de domeniul stiintei si tehnologiei si de convergenta unor astfel de studii cu spiritualitatea. Am devenit tot mai sensibil la scaderile societatilor noastre si este din ce in ce mai greu pentru mine sa functionez.

Am trait intre Israel si Statele Unite ale Americii in ultimii patru ani, si am fost in cautarea unui profesor adevarat care sa-mi fie ghid la nivel personal. Se pare ca astazi, exista atat de multi oameni care pretind lucruri, si atat de multe lucruri unde putem sa ne inscriem, dar este atat de dificil sa se gaseasca un profesor adevarat. Aveti sugestii despre cum pot gasi un profesor care ma poate ghida si ajuta in mijlocul confuziei mele?

Raspuns: Daca, cu toate acestea, vorbim despre Cabala, atunci este cu siguranta impotriva „renuntarii la lume”. Lumea este o senzatie a sufletului  simtita atunci cand este separat de Creator. Sufletul coboara la aceasta stare, lumea noastra, astfel incat dupa ce a fost dezamagit in toate caile de a primi placerile pamantesti si in toate „practicile spirituale” (din ce in ce mai multe persoane simt aceasta dezamagire), ar ridica aceasta lume la Creator.

Cabalistii intotdeauna au indreptat elevii catre corespondenta cu legea naturii, care prevede ca, in mod similar la om in aceasta lume, sufletul este, de asemenea, format si crescut de mediul sau si nu de un profesor personal.

Miscarea noastra, Bnei Baruch, a facut progrese semnificative in crearea unui mediu care ajuta sufletele sa depaseasca toate indoielile si sa atinga obiectivul lor: fuziunea cu Creatorul. Prin urmare, cel mai bun sfat pentru tine este de a gasi acest tip de mediu.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: