Cum să hrănim umanitatea

Remarcă: Papa Francis a propus să introducă conceptul de “venit necondiționat”, nu numai acum în timpul pandemiei, când el a sfătuit țările să furnizeze tuturor oamenilor o sumă minimă de bani ca ei să poată exista, dar de asemenea și mai tărziu, deoarece tehnologiile moderne vor conduce la faptul ca miliarde de oameni (conform unor estimări, cinci sau șase miliarde de oameni) vor rămâne fără muncă.

El a sugerat că țările ar trebui să își hrănească cetățenii, prin urmare permițându-le să trăiască.

Răspuns: Între timp, în loc de asta, țara dă bani afacerilor pentru a le reînvia, chiar dacă ele nu sunt de niciun folos, ele sunt absolut inutile. Rezultă că astăzi țara distribuie bani, dar mâine nu va fi nimic de dat și oamenii vor fi cu adevărat flămânzi. Ce se va întâmpla atunci? Înfometarea, răscoalele, jafurile, orice ne imaginăm. Miliarde de oameni vor hoinări pe Pământ și îi vor jefui pe toți în schimb.

Întrebare: Acestea sunt gândurile care vin în minte când analizezi ce se întâmplă în lume. Prin urmare, oamenii au teamă, panică și chiar și gândul lipsesi de sens a existenței, lipsa scopului vieții, nu numai pentru ei înșiși, ci pentru întreaga umanitate. Ce spui despre asta?

Răspuns: Ce ar trebui să spun? Nici măcar nu vreau să vorbesc cu oamenii care au un asemenea punct de vedere îngust despre lume. Ei nu înțeleg că natura a setat condiții pentru noi și când nu le îndeplinim natura ne dă o lecție foarte bună. Și dacă vor rămâne două miliarde de oameni din opt miliarde, nimic teribil nu se va întâmpla.

În general aceasta este o condiție pentru îmbunătățirea societății umane. Faptul că, să spunem, șase miliarde vor dispărea, astfel noi îi vedem doar ca și cum ei ar muri. Ei nu mor. Ei pur și simplu vindecă atmosfera, pământul și pe ei înșiși de această viață fără valoare, fară sens. Și miliardele rămase sau chiar și mai puțin vor începe să existe normal, corect.

Întrebare: Crezi că ar trebui să rămână mai puțini oameni pe Pământ? Numărul curent de oameni nu poate trăi normal?

Răspuns: Chiar Baal HaSulam a scris că globul ar putea să hrănească douăzeci de miliarde de oameni. Nu este o problemă să facă asta. Problema este cu oamenii, nu cu hrănirea lor.

Întrebare: Deci dacă ei nu acceptă idea principală că umanitatea ar trebui să își schimbe atitudinea față de viață și scop, atunci ei ar putea să fie mai puțini, dar asta nu înseamnă că asta ar trebui să fie așa?

Răspuns: Desigur. Totul pentru a pune umanitatea pe calea corectă.

De pe KabTV “Situația internațională de astăzi” 6/18/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: