Cum să ieșim din mizerie

Întrebare: Cum să nu transmiți suferința ta altora? Ar trebui ascunsă suferința?

Răspuns: Cred că este indicat să nu transmiteți sentimente negative oamenilor. A face acest lucru pentru că vă ușurează este super-egoismul. Prin urmare, trebuie să încercăm, dimpotrivă, să ne jucăm în fața oamenilor și să ne punem o „față bună”.

Întrebare: În ciuda faptului că suferi și te simți rău?

Răspuns: Da. Atunci vei ieși rapid din ea, pentru că atunci când le arăți altora că ești îndispoziție bună, vei intra singur în ea.

Întrebare: Cumva ieși din suferința ta și intri într-o dispoziție bună pentru a o transmite altora? De fapt, aceasta este o acrobație înaltă. Dar ce e cu un cabalist când suferă?

Răspuns: Un cabalist când suferă, râde de el însuși. Râde cu adevărat de el însuși. Pentru că nu există deloc motive de suferință! Cu excepția micului nostru egoism.

Prin urmare, dacă râzi de ea, poți ieși rapid din ea. Am văzut-o la profesorul meu. Acesta este, desigur, un exemplu excelent al modului în care o persoană se poate ridica deasupra suferinței.

Întrebare: Dar suferința însăși se simte în acel moment?

Răspuns: Desigur. Acesta nu poate fi eliminată. El poate încerca doar să se ridice deasupra ei. În principiu, potrivit Cabalei, este interzisă distrugerea suferinței, eradicarea acesteia sau ștergerea sursei acesteia, dar este necesar să te ridici deasupra ei.

Întrebare: Deci există atât suferința, cât și ridicarea mea deasupra ei?

Răspuns: Da. Apoi, în diferența dintre ele, începi să simți măreția Creatorului.

Din KabTV „Știri cu Michael Laitman”, 18.05.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: