Cum să încetezi să urasti inamicul

963.1La știri (CBS News): „Un bărbat care a petrecut mai mult de 38 de ani în spatele gratiilor pentru o crimă din 1983 și două tentative de omor a fost eliberat dintr-o închisoare din California, după ce dovezi ADN netestate de mult timp au indicat o altă persoană… .

„Condamnarea lui Maurice Hastings în vârstă de 69 de ani, și condamnarea pe viață au fost anulate…

„‘M-am rugat mulți ani ca această zi să vină’, a spus Hastings la o conferință de presă vineri, adăugând: ‘Nu arăt cu degetul; Nu stau aici ca un om amar, dar vreau doar să mă bucur de viața mea acum cât o am.’”

Întrebare: În primul rând, respect și laudă lui că iese așa din închisoare. În al doilea rând, nu este clar cum este posibil acest lucru; viața unei persoane a fost practic distrusă, a fost ștearsă. Are 69 de ani și totuși nu are nici gând rău, nici de răzbunare. Cum poate fi asta?

Răspuns: El a trecut deja prin toate. Este în închisoare de la 30 de ani. Este consumat. El înțelege că este imposibil să pretindă aici vreo despăgubire pentru acești ani. Acum are 69 de ani. Adică mai are probabil 10 – 15 ani din viața pe care și-o dorește și de care să se bucure.

Întrebare: Are nevoie o persoană să petreacă 38 de ani undeva în acest fel și să sufere, pentru a se autodepăși astfel și a nu urî pe altcineva, pe dușmanul său și a nu-i dori moartea sau vreo soartă rea?

Răspuns: Da, probabil pentru a nu mai judeca pe toată lumea.

Întrebare: Se poate face acest lucru într-o perioadă mai scurtă? Astăzi vedem că asta se întâmplă tot timpul.

Răspuns: Posibil.

Întrebare: Cum te poți ridica deasupra urii care copleșește o persoană și doar te mănâncă?

Răspuns: Înțelegeți că aceasta este o soartă care vine de sus și de fapt, poate nu ați pierdut nimic în asta, ci mai degrabă ați câștigat. Și poate cei care te-au făcut să stai la închisoare au pierdut.

Întrebare: În viața obișnuită, trăim toate aceste sentimente de ură, avem dușmani, avem războaie. Cum le putem face față, cum ne putem ridica deasupra tuturor?

Răspuns: Cred că tocmai pentru că se afla într-o asemenea stare poate justifica acest lucru spunând „Nu văd prea mult folos nici din acea viață, nici din această viață. Nu am pierdut nimic în niciun caz. Principalul lucru este că am o minte și sentimente și pot folosi ceea ce este în inima mea pentru a spune că nu am nevoie de nimic de la nimeni, iar viața a trecut așa cum a trecut.”

Întrebare: Cum te poți ridica deasupra urii față de inamic sau față de altul fără să stai în închisoare timp de 38 de ani?

Răspuns: Acceptând că el este controlat, la fel ca tine. El a fost controlat de forța superioară, la fel ca tine. În acest fel, fiecare dintre voi și-a îndeplinit rolul conform unui program.

Întrebare: Atunci voi putea să îmbrățișez o persoană pe care nu o suportam?

Răspuns:: Cred că ai putea să-l întâlnești absolut fără nicio furie ca pe un străin complet.

Întrebare: În ce caz? În cazul în care accept ceea ce spuneţi?

Răspuns: Da. Ca în cazul unei persoane complet străine care îndeplinea o misiune. Asta e tot.

Întrebare: Ce trebuie să înțeleg?

Răspuns: Că nu te-a controlat, ci a fost controlat. Ar trebui să petreci mai puțin timp în interiorul tău.

Întrebare: Crezi că nu putem găsi nimic în interiorul nostru?

Răspuns: Nimic! Totul vine doar de sus într-o persoană, iar o persoană „cântă melodia”.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 103.11.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed