Cum să înțelegem infidelitatea?

Întrebare: În trecut, fiecare bărbat avea mai multe femei, este asta considerată infidelitate?

Răspuns: Pe atunci nu se consideră infidelitate sau ceva neobișnuit din moment ce bărbatul nu își neglija familia. Dacă vrem să înțelegem acest fenomen, ar trebui să înțelegem natură superioară a bărbatului și a femeii în primul rând, și apoi înțelegem ce putem cere de la fiecare dintre ei.

O femeie simte că aparține bărbatului ei. Așa este ea construită psihologic și astfel orice exprimare a pasiunii din partea bărbatului ei pentru o altă femeie îi pare infidelitate. Pasiunea sexuală a femeilor este legată de sentimente, de fidelitate, etc., în timp ce pasiunea unui bărbat vine din atracție sexuală și nu simte nimic în afară de atracție fizică.

Acesta este motivul pentru care umanitatea are nevoie să învețe cum să trăiască și să interacționeze unul cu celălalt corect în concordanță cu natură.

Întrebare: Dar dacă un bărbat are o relație de lungă durată cu o altă femeie?

Răspuns: Atunci nu este doar atracție sexuală ci este și o conexiune materială. Era acceptabil în trecut că un bărbat să aibă mai multe familii sau o familie cu mai multe soții și mulți copii cu soțiile sale.

Azi, există societăți în care o femeie poate avea mai mulți bărbați; este o chestiune care ține de cultură.

Întrebare: Dar asta poate daună dezvoltării spirituală a unui om? Nu este o încălcare a poruncii „ Să nu comiți adulter?”

Răspuns: Adulterul se referă la o femeie care este căsătorita cu un alt bărbat. O femeie căsătorita este taboo, la fel ca și faptul că o femeie nu are dreptul să seducă un bărbat căsătorit.

Însă azi, trăim în asemenea timpuri încât viață noastră este confuză, legile corporale nu se mai potrivesc cu natură spirituală a unei persoane.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 06.12.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: