Cum să înțelegem Înțelepciunea Cabalei?

Întrebare: În știința obișnuită, omul atinge totul într-o manieră logică, cu ajutorul intelectului. În înțelepciunea Cabalei se spune că omul trebuie să obțină totul în senzațiile sale fără a crea imagini fizice. Cum să stăpânim Înțelepciunea Cabalei la începutul studiilor, să memorăm grafice, definitiii și informații, ca în știința obișnuită, și creăm anumite circuite logice în mintea noastră?

Răspuns: În secțiunea 155 “Introducere în Studiul celor zece Sefirot” se spune că, cabaliștii și-au scris cărțile astfel încât în momentul citirii acestor cărți, studentul să înceapă trezirea și apoi continuarea unei anumite Lumini asupra lui.

Nu trebuie să înțeleagă nimic și nici nu sunt capabili să înțeleagă nimic din moment ce nu li s-a revelat nimic. Totuși, prin atragerea Luminii Superioare, studenții încep să se schimbe gradual. Aceste schimbări construiesc în ei elementele unor variate schimbări, precum celulele dintr-un fagure de miere, zece rânduri în  înălțime, zece rânduri pe diagonală și zece rânduri dedesubt, dar doar în spațiul N dimensional, unde sunt 620 de celule ale fagurelui pentru fiecare senzație.

Acesta este un foarte serios și interesant sistem al psihologiei sufletului unei persoane, elementul realizărilor sale reale, numit “suflet”. Omul marșează către realizările atingerii rădăcinii în clarificarea întrebărilor : “Unde mă aflu?”, “Cine sunt?”, și “Cine m-a creat?”. Pe drum i se clarifica  cum ar trebui să se comporte pentru a studia și cercetă planul creației în care este inclus. Unde îl va conduce asta?

Va fi persoană capabilă să conștientizeze în cea mai bună variantă posibila, să-și accelereze dezvoltarea, să-și schimbe punctul de vedere final și așa mai departe? Această se numește studiu și cercetare a viitorului. Când persoană începe să înțeleagă întregul lanț al transformărilor care se petrec în el, atunci devine un Cabalist.

Din emisiunea de Cabala în limba rusă din 28.,2.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: