Cum să le vorbești copiilor despre război

627.2 Cometariu: Mulți telespectatori își pun această întrebare: „Cum le să le vorbim copiilor despre război? Cum le explicăm ce se întâmplă?” Cum să explicăm de ce bombardează și de ce s-a încheiat copilăria acelor copii care se ascund cu părinții lor în adăposturile anti-bombă și în metrou?” Iar alți copii a căror copilărie continuă, cei care nu aud sirene și explozii dar văd ce se întâmplă cu semenii lor, se întreabă de ce este așa.

Și întrebarea principală este: cum creștem copiii într-un moment ca acesta când războaiele, suferința și lacrimile sunt non-stop?

Răspunsul meu: Copiii pot înțelege pentru că se luptă și între ei. La urma urmei, egoismul funcționează de la o vârstă foarte fragedă.

Deci nu există nimic aici care să fie ascuns de ei. Într-adevăr, dacă nu creștem corect copiii, atunci, la fel cum ei se joacă în copilărie și vor să se îndepărteze unul de celălalt și să devină asemenea bătăuși, ei continuă la vârsta adultă și de aceea ajungem la războiul ca un rezultat. Bărbații mari nu mai au în mână doar lopeți sau bețe, acum e ceva serios. Și atunci începe războiul.

Deci ce ar trebui sa facem? În timp ce copiii sunt mici ca voi, amintiți-vă, le spunem copiilor, trebuie să vă învățăm, să vă creștem pentru a putea vorbi unii cu alții, pentru a ajunge să fim de acord unii cu alții și să învățăm să facem compromisuri. Atunci nu vei ajunge la probleme atât de groaznice și mari ca acești oameni care încep aceste războaie. Asta rezultă din faptul că în copilărie nu s-au supus mamei lor.

Întrebare: Crezi că un copil va asculta asta?

Răspuns: Când vede chiar acest lucru? Este extrem de impresionat.

Întrebare: Când este sub bătaia armei? I se poate spune chiar așa?

Răspuns: Spune-i exact așa. Desigur. Aceasta este adevărata educație. Aceasta este baza educației în timpul războiului.

Întrebare: Deci să nu trăim cu „dușman”, „ura” sau „împotriva noastră”?

Răspuns: Nu, ei nu vor înțelege; nu au nicio concepție despre asta, nici o bază. Dar când explici în termeni de joc din copilărie și de a da și de a primi, „când ai vrut să iei ceva, dar el nu ți l-a dat”, poți vorbi despre orice.

Nu este așa cum funcționează cu adevărat? Aceste jocuri cu petrol și gaze și tot felul de relații internaționale, nu sunt aceleași jocuri pentru copii?

Comentariu: S-a transformat în ceva periculos.

Răspunsul meu: Da, pentru că nu l-au oprit la timp sau nu au putut explica la timp. Deci așa a ieșit. Pentru că în copilărie nu puteau explica să înțeleagă că nu este niciodată necesar să rezolvi disputele cu forța. Poți să-i convingi pe ceilalți? Dacă da, grozav. Dacă nu, compromis.

Întrebare: Ar trebui copilul să înțeleagă că disputele nu se rezolvă prin forță?

Răspuns: Ele nu pot fi rezolvate prin forță; altfel, ne vom distruge unul pe altul. Îți poți imagina asta în lumea modernă?

Întrebare: Cum se rezolvă disputele? Ce ar trebui să înțeleagă copilul pe care îl creștem? Cum îi explici unui copil cum să rezolve disputele?

Răspuns: Doar prin persuasiune, când nu forțați o altă persoană la pace, ci când vă explicați unii altora cum puteți ajunge la pace împreună, cu concesii reciproce, și nu cu abordarea „eu am dreptate și voi greșiți, iar acum o ve-ți înțelege.”

Comentariu: Acum ai spus un lucru foarte serios, că un copil ar trebui să poată face compromisuri.

Răspunsul meu: Desigur! Acesta este cel mai important lucru în educație. Altfel, la ce servește toată educația? Să înveți cum să lovești mai întâi? Să lovești mai tare? Sau mai bine? Este de dragul de a putea să vă opriți și să faceți compromisuri.

Întrebare: Acesta este cel mai dificil lucru, mai ales pentru copii.

Răspunsul meu: Desigur. Pentru că au expus egoismul, mic, dar revelat.

Întrebare: Deci propui să înveți concesii, să înveți un copil ca să poată ceda altora?

Răspuns: Totul trebuie explicat. Și apoi stați într-un cerc și efectuați exerciții practice.

Comentariu: Dacă există o ceartă, să o rezolvăm? Cum să nu luptăm, ci să facem pace. Acesta este un sistem atât de lung…

Răspunsul meu: Altfel, va dura și mai mult.

Întrebare: Poate fi explicat acest lucru copiilor care sunt sub bătaia armei?

Răspuns: Tuturor! Totul depinde de cuvintele, vocabularul și expresiile pe care le folosești. Îi explici asta ego-ului, care este același la un copil mic ca și la un bărbat adult, este același egoism.

Comentariu: Problema principală aici este formarea profesorilor, pregătirea celor care pot preda ce înseamnă să ajungi la pace și ce înseamnă anularea.

Răspunsul meu: Da, acesta este cel mai important.

KabTV “Știri cu Dr. Michael Laitman” 3/3/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed