Cum să modelezi iubirea din egoism?

260.01Întrebare: Irina scrie: „Abia acum înțeleg că întreaga istorie a omenirii merge din război în război. De ce? Bătălii pentru granițe, glorificarea războiului, tot progresul lucrează pentru război. De ce?”

Răspuns: Pentru că este natura umană să suprimi și să te simți superior celuilalt. Fără asta, viața, existența, nu are sens.

Aceasta este natura egoismului nostru; Creatorul a creat-o astfel. De la un nivel superior El ne-a creat astfel încât, depășind egoismul, să devenim asemănători acelui nivel superior la care El vrea să ne înălțăm.

Suprimându-ne constant propriul egoism, trebuie să ne ridicăm deasupra lui și, astfel, din ceea ce se întâmplă în noi de-a lungul întregii transformări a egoismului nostru, pe care o depășim, vom crea un grad spiritual în noi. Treptat, îl vom construi și îl vom modela din negația egoismului și a felului în care dorim să îl transformăm într-un mod diferit, să îl modelăm în alt mod.

Întrebare: Și ce poate fi modelat din egoismul nostru?

Răspuns: Iubire, dăruire, sacrificiu de sine, totul!

Întrebare: Din această dorință de război?

Răspuns: Tocmai din asta. Nu avem niciun alt material.

Întrebare: Pot modela dorința de a fi fericit?

Răspuns: Da. Din este mai dezgustător, ceea ce este mai rău decât orice, tocmai din asta trebuie să modelezi. Îl tratezi diferit, incepi sa îl prezinti altfel, si apoi vei vedea ca este un material nobil.

Întrebare: Egoismul meu?

Răspuns: Dar acesta nu va mai fi egoism. Îl vei întoarce pe dos. Va fi ceva strălucitor. Aceasta va fi haina Creatorului. Vă puteți imagina cu ce înțelegeri opuse, cu ce elemente ale naturii avem de a face aici!

Întrebare: Deci trăiesc cu această scânteie de iubire, Creatorul din mine, dar am război în mine doar acum? Și dacă este răsturnat, va exista deja dragoste?

Răspuns: Da.

Întrebare: Ce fel de muncă ar trebui să fac ca să înțeleg și să încep să mă îndrept spre asta?

Raspuns: Iubire! Doar pentru a dezvolta iubirea în tine. Iubește-ți aproapele este legea principală a naturii.

Întrebare: Trebuie să trecem prin aceste suferințe, prin aceste orori, prin aceste fundături?

Răspuns: Absolut! Nu trebuie doar să trecem prin ele. Trebuie să le stăpânim, să ni le aplicăm, să le încercăm pe noi înșine, să vedem unde nu ni se potrivește și unde ni se potrivește și să ne schimbăm. Uneori trebuie să slăbim, alteori să ne îngrășăm, alteori să ne schimbăm astfel încât aceste haine să ne fie potrivite.

Întrebare: Și această îmbrăcăminte va fi ce?

Răspuns: Aceasta se numește reflectarea luminii: intenție de dragul celorlalți.

Întrebare: Deci intenția de dragul altora reprezintă hainele mele? Trăiesc pentru alții?

Răspuns: Da. Egoismul rămâne, dar în așa fel încât vreau să-l folosesc în întregime de dragul tuturor.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 28.02.22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: