Cum sa ne pregatim pentru revelarea Creatorului

Intrebare: Cum este revelarea Creatorului asociata cu ceea ce citim in Talmud Eser Sefirot (Studiul celor 10  Sefirot)?

Raspuns: Cabalistii scriu despre revelarea Creatorului ca despre singura actiune necesara in lumea noastra prin care ne putem pregati pentru aceasta. Pentru asta trebuie sa primim impresie de la Lumina  Hochma (Intelepciune) si de la  Lumina  Hassadim (Mila) si acele forme de impresie (Reshimot, reminiscente spirituale) a acestor influente in materia noastra (dorinta) care nici nu simte, nici nu percepe lumea spirituala.

Pentru fiecare influenta a Luminii trebuie sa vedem cine primeste placere de la revelatie (receptie): eu, Creatorul sau amandoi? De aceea Lumina vine din sistemul Aba ve Ima (tatal si mama) pe cand Zeir Anpin (HaVaYaH) lucreaza la punctul de referinta pentru Malchut determinand ceea ce ea trebuie sa devina ca si El, sa primeasca si sa daruiasca Lumina.

Influenta Superioara schimba constant atitudinea lui Zeir Anpin catre Malchut ca si cand prin schimbarea diferitelor parti spre ea, ea se schimba. Ea trebuie sa simta senzatii de la Zeir Anpin in timp ce singurul lucru care ii este cerut este determinarea de a deveni ca si El.

Aceasta este munca noastra pentru ca noi alcatuim corpul lui  Malchut. Zeir Anpin pe de alta parte ne invata cum trebuie sa percepem corect Lumina sau cele trei linii influentand Malchut. Ne formeaza ca pe un copil alimentandu-ne cu impresii si explicatii: impresiile intr-o maniera evidenta in timp ce explicatiile intr-un mod ascuns, ca si cum s-ar manifesta pe cont propriu in noi si nu provin de la El.

Invatam cum  Malchut este dezvoltat de deasupra in  Studiul celor Zece Sefirot. Invatam cum  Zeir Anpin pregateste Malchut (Nukva) pentru unirea cu El in similitudinea lor absoluta si opozitia absoluta.

[22060]
Din partea a treia a Lectia zilnica de Cabala 9/27/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: