Cum să ne ridicăm dintr-o dată cu puțin efort

Întrebare: Cum te rogi prin centrul grupului dacă nu simți acest centru?

Răspuns: Rugați-vă cât puteți pentru moment. O persoană se naște lipsită de orice înțelegere, ca un animal, trei kg care ies din mamă și care încep să se dezvolte. Puțin câte puțin, ea se dezvoltă și devine mai înțeleaptă deoarece ea înțelege și resimte mai mult.

Totul începe mereu de la zero. Lucrul principal este calitatea și efortul. ”Putem dobândi lumea noastră într-o oră”. Asta înseamnă că o persoană restricționează și concentrează micul său efort în locul potrivit și creează o pârghie. Deși ea are puțină energie și nu poate să ridice o sarcină grea, poate să o ridice în cazul în care crește lungimea mânerului pârghiei.

Asta înseamnă că o abordare înțeleaptă poate scurta timpul și poate ajuta pe cineva să câștige forță. În trecut, sarcinile erau ridicate pe nave printr-un sistem de lanțuri și scripete. Multe lanțuri au fost trase, dar ele au fost în măsură să ridice tone de încărcătură.

Este același lucru în munca spirituală. Nu pot să-l abordez direct pe Faraon și toată această confuzie. Dar mi s-a dat o șansă să organizez un cerc de corpuri fizice în această lume, într-o stare în care sunt total detașat de spiritualitate și din care nu fac parte. Apoi, eu sunt în măsură să încep să mă gândesc la conexiunile fizice cu mintea mea corporală, practic plecând de la zero, dar nu încă din punct de vedere mental sau spiritual.

Ni s-a dat o astfel de oportunitate la toate nivelurile. Dacă mă concentrez pe centrul grupului, prin garanție reciprocă, responsabilitate reciprocă, atenția și susținerea celorlalți, în conexiune între noi, împreună cu profesorul și cărțile de Cabala, îmi pot concentra efortul relativ mic pe care pot să-l fac, pe un mic punct și astfel să pătrund.

Dar, dacă risipesc eforturile mele, asta nu mă va duce la nimic; rezultatul va fi un șarpe. Acest mic punct determină care va fi rezultatul, un șarpe sau un băț. Acest punct este concentrat pe centrul grupului, unde dorim să aducem plăcere Creatorului.

Diseminarea se bazează pe faptul de a fi un singur om cu o singură inimă. Centrul grupului este unica noastră inimă comună. Trebuie să reflectăm la această opțiune, cu privire la această formă. Dar, dacă umblu în direcții fără sfârșit, nimic nu va merge. Voi efectua numeroase acțiuni, care în cele din urmă, se vor acumula, de asemenea, dar foarte lent. Nu câștig nimic și nu scurtez timpul.

Întrebare: De ce depinde concentrarea pe o singură acțiune?

Răspuns: Depinde de munca comună, de focalizare, de susținerea reciprocă, unde toată lumea se concentrează în inimă și minte în centrul nostru și conexiunea noastră reciprocă.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 20.04.2014, Shamati 59

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: