Cum să nu mergeți mai departe împreună cu prejudecățile?

629.3Întrebare: Creierul nostru clasifică tot ce simte. Din aceste categorii crește ceea ce este cunoscut sub numele de prejudecată. Adică omul gândește în modele și ia adesea decizii care au fost inițial înrădăcinate în el. Uneori, aceste decizii pot fi greșite, nedrepte.

Oamenii de știință spun că una dintre metodele de prevenire a prejudecății este de a opri pe cineva la timp și de a-i pune întrebările adecvate. Practic, fă-l să facă o pauză, astfel încât să se întrebe: „Ce presupuneri am? Ce mă influențează pentru a lua decizia corectă? ”

Suntem supuși prejudecăților încă de la naștere. Ce pot face în acest sens? Cum pot să nu cedez la asta?

Răspuns: Cred că nimic nu va ajuta decât mediul potrivit, care influențează omul. Dacă cineva începe să se pună la îndoială, să-și amintească unele dintre schemele, obiceiurile și tiparele sale implantate din copilărie, nu va avea niciun rezultat. Singurul remediu este să fii constant sub influența puternică a mediului potrivit.

Se pare că poți lupta împotriva prejudecăților doar schimbându-le cu altele. Adică este inițial sub influența unei societăți, care formează ceva în el. Apoi ajunge sub o altă influență și formează ceva nou în el.

Altfel nu se poate face nimic. Apoi va exista o a treia societate, a patra și așa mai departe, care îl va influența din ce în ce mai mult. Cu toate acestea, din fiecare mediu, el va primi ceva. În acest fel, va începe să înțeleagă totul mai bine și să urce nivelurile.

Din emisiunea de pe KabTV „Cabala Express”, 12.01.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: