Cum să percepem grupul de zece?

528.02Întrebare: Mă tot gândesc cum pot găsi un grup de zece mai confortabil, unul mai carismatic. Nu sunt mulțumit de ceea ce am acum. Astfel de gânduri îmi vin când avem un atelier iar prietenii mei nu mă inspiră. Ce ar trebui să fac în acest moment?

Răspuns: Îmi pare rău să aud astfel de lucruri, este foarte trist. Ar trebui să percepem grupul de zece ca pe un fenomen divin al structurii unui univers complet, ideal. Faptul că mi se pare că unul are urechi strâmbe, că are nasul strâmb, altul are ochii încrucișați, că doarme, altul are nevoie să-şi testeze IQ-ul și așa mai departe, înseamnă că acesta nu este un grup de zece; nu, dacă îmi văd prietenii în acest fel.

Adică, ar putea fi un grup de zece, dar eu nu sunt în el. Ar fi mai bine dacă l-aş părăsi.

Întrebare: Depinde de o persoană, de rădăcina sufletului cuiva? Sau doar vede totul în acest fel, ca fiind negru?

Răspuns: El poate vedea grupul în acest fel. Dar, pe de altă parte, el trebuie să se încline treptat, chiar și într-un mod fizic.

Să spunem că ești acum printre cei nouă prieteni și că ești al zecelea, apoi îţi laşi capul sub genunchi și stai ca un cal care își coboară capul. Încercați acum să faceți asta, dar nu fizic, ci interior. Încercați să acceptați că tot ce este în voi este îngrozitor, urât și că tot ce este în prieteni este perfect.

Din emisiunea de pe KabTV “Profesor—Student” 07.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: