Cum să salvezi copiii de la sinucidere

919Întrebare: Un scriitor întreabă: „Vă rog să ne spuneți despre sinuciderea în rândul copiilor. Cum îi pot explica unui copil că este greșit și că nu ar trebui să avem astfel de gânduri? La o școală vecină, o fată a sărit dintr-o clădire înaltă. Există două versiuni ale motivului pentru care s-a întâmplat acest lucru: prima este dragostea neîmpărtășită, a doua este influența internetului și că ea a fost condusă spre asta. Cum ar trebui să vorbim cu adolescenții? Cum putem preveni acest lucru? Sau asta este soarta? ”

Răspuns: Trebuie să înțelegem că un adolescent este o persoană mică care trebuie să atingă lumea treptat. La fel ca atunci când ne naștem. La început, suntem complet în interiorul mamei. Apoi „scoatem capul afară”. Începem să înțelegem puțin, în interiorul pătuțului nostru, în camera noastră, în apartament și așa mai departe.

Astăzi, un copil înainte de a începe chiar să meargă și poate ajunge la ceva doar târându-se în jurul unei zone mici, este expus unei lumi imense din jurul său. El este băgat în mașină și condus, împins într-un cărucior, părinții pornesc televizorul, muzica și videoclipurile, orice ar fi. Tot felul de jucării complicate sunt împinse asupra lui.

Adică, granițele lumii îi sunt deschise, în timp ce el nu este pregătit pentru asta și nu o vrea! Natura nu l-a pregătit încă pentru asta. Așa că este confuz și nu știe ce să facă. Prin urmare, este sub presiunea acestor noi concepte din jurul său pentru care nu este pregătit. Și asta este problema.

Astfel, mulți copii nu se pot descurca. Nu au suficientă forță interioară. Toți acești stimuli externi îi afectează în așa fel încât copiii își pierd pur și simplu controlul. Și când sunt totuși expuși unor filme negative sau altceva, le percep ca fiind reale și se gândesc foarte ușor la sinucidere.

Ar trebui să le interzicem și să le restricționăm! În primii doi ani nu aș expune un copil la stimuli din afară. Doar lucrurile naturale pe care le poate vedea și auzi în jurul său, la asta ar trebui să fie expus. Sunetele și imaginile din jurul său, tot ce există, îl lasă să vadă totul. Dar fără ecrane. Fără computer sau televizor.

Întrebare: Deci, sunteți un mare susținător al expunerii atente și treptate a copiilor la această viață?

Răspuns: Vreau ca un copil să dezvolte un psihic normal la dimensiunea lumii în care există. Orice ar putea ajunge, cu asta ar trebui să se simtă confortabil.

Restul este pentru mai târziu. Până atunci, tot felul de mecanisme erau deja în vigoare. Puteți deja să-i explicați lucruri, să vorbiți cu el, să îi oferiți o anumită literatură și să îi arătați lucruri. Cu toate acestea, chiar și atunci aș începe cu istoria, geografia, unele lucruri pământești. Mai degrabă decât aceste programe teribile pentru copii, care sunt construite complet pe ficțiune și pe unul teribil, distorsionat. Ele arată violență și furie. Este doar incredibil!

Programele pentru copii sunt cele mai violente. Copilul se uită la asta și crede că aceasta este realitatea lumii noastre. Deci, de ce să nu sari de la etajul zece? Vede aceste salturi la TV în fiecare zi în programele pentru copii.

Adică, habar n-avem ce imagine distorsionată a realității aducem în lumea sa. Deci, la ce te aștepți? Trebuie să eliminăm totul. Complet!

Întrebare: Sunteți în favoarea unor măsuri atât de dure?

Răspuns: Sunt pentru creșterea unei generații sănătoase.

KabTV „Știrile cu Dr. Michael Laitman”, 2/11/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: