Cum sa schimbi însemnările in Jurnalul Vietii!

Întrebare : Avem câteodată vise care par să ne transmită ceva mesaje. Putem să descifrăm aceste vise?

Răspuns : Eu nu am dat importantă niciodată viselor mele, şi nici măcar nu am încercat să îmi amintesc despre ce anume am visat.

Sunt două categorii de oameni. Prima categorie se angajează în gândirea despre esenţa vieții; ceilalți doar o trăiesc și asta e. Ei nu sunt îngrijorați în legătură cu „de ce trăiesc” sau „care este scopul existenței lor”. Motto-ul lor este „traieste-ți viață şi apoi mori” – ca şi cum nimic nu e mai mult de atât. Pentru acest oameni este foarte important ce anume se va întâmplă cu ei mâine și poimâine, în zece ani… Ei sunt marionetele oarbe ale destinului.

De aceea ei simț că dacă ar şti ceva în legătură cu viitorul lor, vor fi capabili să evite loviturile dure ale vieții și să îşi schimbe destinul.

Întrebarea este dacă este posibil. Dacă nu, atunci e mai bine să nu știm ce ne așteaptă pe viitor. De ar trebui să îmi bat capul și să mă îngrijorez cu probleme ce vor avea loc peste ani?

Mi-ar place să aud ceva predicții, prevestiri bune. Oricum, nu îmi pot controla destinul. În acelas timp „profețiile” pe care le fac unii pot varia semnificativ. De obicei, cu trecerea anilor, viață nu devine mai bună.

Numai Cabaliștii posed uneltele care pot schimbă soartă cuiva. De aceea cei care se angajează în Cabală, nu interpretează vise profetice. În fiecare moment Cabaliștii depun orice posibil efort să clarifice cum să pună în aplicare mai bine timpul lor și calculează scopul existenței lor precum și care este cea mai bună și cea mai scurtă cale de a obţine asta. De aceea, destinul lor este întotdeauna în mâinile lor; visele lor nu contează.

Să spunem că mâine cineva îți arată cartea vieții tale, ca un jurnal creionat zi de zi. Și că poți citi ce se va întâmplă azi, mâine, poimâine și tot așa. Este acest lucru bun pentru ține?

Comentariu: Desigur! Suntem total nesiguri legat de ce ni se va întâmplă mâine!

Răspuns: Lipsă acestui gen de cunoaștere este bună pentru noi. Jurnalul va conţine însemnări că „marți vei fi mustrat, miercuri vei fi concediat, joi îți vei rupe piciorul, vineri fiul tău se va avea un comportament necorespunzător la școală, etc.” Viețile noastre cuprind lucruri de acest gen.

De ce vrei să știi aceste lucruri în avans? Dacă știam astăzi despre necazurile care mi se vor întâmplă într-o săptămâna, o luna sau un an, cum aș trăi? Aș fi disperat. De aceea, cunoașterea viitorului nostru este inutilă. În schimb, ar fi o poveste chiar diferită dacă ați fi avut puterea de a schimbă însemnările din jurnalul vieții și să îl scrieți voi singuri. Această este ceea ce înțelepciunea Cabală ne învață. Este adevărata cheie pentru visele noastre.

Din emisiunea de pe Kab TV „ O viaţă nouă” din 11.01.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: