Cum să tratăm egoismul?

Întrebare: Îmi amintesc de mine în copilăria timpurie, în anii 80. Înotam în râuri și beam apă din ele; florile și fructele de pădure adunate miroseau atât de puternic încât aroma lor te îmbăta pur și simplu.

Astăzi, văd cum s-a schimbat totul. Acum aceste râuri sunt improprii chiar și pentru adăparea vitelor. În consecință, am un anumit sentiment că noi, egoismul nostru, a împiedicat această planetă. Ce putem face ca să vindecăm egoismul? Cum îl putem corecta?

Răspuns: În principiu, acest lucru nu este atât de dificil. Trebuie doar să ne dorim acest lucru împreună și să ne sprijinim reciproc, adică multe mii de oameni să se adune și să încerce să nu acționeze egoist, ci mai presus de egoismul lor, folosindu-l cât mai puțin.

Și nu trebuie să facem nimic special dar, în primul rând, să cruțăm natura, să nu mai jefuim Pământul. Și, în al doilea rând, să cruțăm oamenii adică, să ne tratăm unii pe alții cu maximă înțelegere și prietenie.

Dacă acționăm în acest fel față de natură și om, vom atrage asupra noastră forțele pozitive ale naturii, Lumina Superioară, așa cum o numim și, ea ne va corecta. Vom deveni mai prietenoși, mai deschiși, mai încrezători.

Vom putea vedea prin natură cum forțele bune și rele interacționează între ele și le echilibrăm ca pe plus și minus în circuitele electrice. La urma urmei, este imposibil plus fără minus.

Trebuie să învățăm cum să facem asta. Toată viața mea a fost dedicată învățării oamenilor cum să folosească corect ambele forțe inerente ale naturii: pozitive și negative.

Forța negativă este egoismul nostru. Se manifestă peste tot și doar ne arde. Dar există o forță pozitivă pe care nu o dezvăluim. Poate să apară doar pe măsură ce suntem treziți pentru ea. Dacă nu este acolo (trezirea), nu apare (forța pozitivă) și rămânem sub controlul unei singure forțe negative. Drept urmare, ajungem într-o stare în care totul devine exclusiv negativ: mineralul, vegetalul, animalul și omul.

Din KabTv „Întâlnirea cu Cabala – Victoria Bonya” 29/03/20

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: