Cum scapă un Cabalist de gândurile rele?

Întrebare: Cum scapă un cabalist de gândurile rele? Cu ce metode trebuie să lucrăm cu ele?

Răspuns: Un cabalist nu fuge niciodată de nimic. El trebuie să folosească totul pentru a obține un echilibru și beneficiu. Tot ce vine de Sus este dat dintr-un motiv și, prin urmare, nimic nu trebuie respins din ceea ce avem (primim). Trebuie doar să știm cum să le echilibrăm. Acesta este simțul general al vieții.

Întrebare: Care sunt acțiunile mele, dacă am un gând rău?

Răspuns: Nu este un gând rău, ci mai degrabă un gând pe care trebuie să îl tratezi în mod corect. Poate fi dezgustător, neplăcut sau jos. Totuși, în orice caz, provine din aceeași sursă, adică de la Creator, din care emană atât egoismul nostru, cât și altruismul nostru. Trebuie să înțelegem că scopul nostru este doar realizarea unui echilibru între ele.

De aceea, niciodată să nu îndepărtați vreun gând sau vreuna dintre cele mai păcătoase dorințe, care vă fac să vă plecați. În primul moment, vei vrea instinctiv să scapi de acest gând, dar în clipa următoare îți vei spune că „Nu, fiindcă a venit de la Creator.” Iar dacă îndepărtez această dorință, nu mă voi ridica deasupra ei. De aceea, trebuie să o accept, chiar dacă sunt dezgustat și, mergând deasupra ei, trebuie să o echilibrez în mod corect.

Totul vine de la rădăcina sufletului meu, care este un rău absolut, deoarece toți suntem rezultatul spargerii sufletului comun. Prin urmare, toată ruinarea este descoperită în noi și în mod treptat. Motivul pentru care în mine apar acum cele mai sălbatice dorințe și cele mai murdare gânduri și înclinații, este în rădăcina sufletului meu, ca rezultat al ”sfărâmării”.

Iar dacă nu corectez această dorință, mai târziu, după câteva grade, ea se va întoarce la mine într-o altă formă. De aceea, nu trebuie să fugim de nimic, ci, mai degrabă, ar trebui să acceptăm totul conștient și să acționăm asupra lui.

Prin urmare, un Cabalist învață treptat să nu se raporteze personal la tot ceea ce ”trece” peste el, fiindcă ”Acesta nu sunt eu!”” Iar acest lucru vine din calitățile opuse din rădăcina mea. Inițial, eram într-o stare de adeziune cu Creatorul. Apoi a devenit invers, complet opus Creatorului. Iar asta este ceea ce experimentez acum.

De ce ar trebui să resping asta? Creatorul trezește în mine, în mod special, nivelul următor al corupției mele, astfel încât să-l corectez și să mă ridic la un grad mai mare.  [242601]
Din lectia zilnică în limba rusă, 12/16/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: