Cum se face ca ma simt rau cand par a avea totul?

O intrebare primita: Ce trebuie sa faca cineva daca vrea sa se salveze  in aceasta lume? Pana acum s-a gandit doar la el insusi, dar acum el descopera ca are nevoie sa se uneasca cu altii pentru a reusi. Este de ajuns ca dorinta lui singulara sa fie mantuirea lui?

Raspunsul meu: Da, este de ajuns. Punctul de plecare al omului este intrebarea: “Care este sensul vietii mele?”. Dar cand cineva isi pune aceasta intrebare, este important sa inteleaga  exact ce inseamna asta. Fie ii merge rau rau din punct de vedere material: el a fost concediat de la locul de munca si are tot felul de probleme, boli si necazuri. Fie se simte rau pentru ca, in ciuda faptului ca are tot ce-i trebuie, se simte gol si nimic in viata lui nu-l implineste; totul e fara sens si gol.

Exista persoane care o duc rau doar material vorbind, si aceasta este partea umanitatii care este localizata la baza piramidei. Acele persoane pot sa auda doar despre cum se pot implini in lumea materiala. Si apoi, exista oameni care se simt rau nu din cauza lipsei placerilor materiale. Chiar daca ei au totul, ei se simt ca si cand n-ar avea nimic. Motivul este ca o noua, nemateriala dorinta a fost trezita in ei – punctul din inima.

Cand punctul din inima este trezit in cineva, inseamna ca o noua dorinta sau calitate a aparut inauntrul persoanei. Aceasta dorinta este aceea despre care vorbeste Kabbalah, explicand de ce nu mai poti gasi fericirea in aceasta lume. Deci, mergi inainte si descopera Lumea Superioara. Vino si convinge-te cat de minunat este Creatorul. La urma urmei, alta sansa nu mai ai.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed