Cum se trezesc oamenii încăpățânați?

Întrebare: Ai chemat oamenii să se unească, dar văd că nimeni nu este interesat. Ce se poate face în cazul în care nimeni nu vrea să audă despre aceasta? Cum îi putem trezi pe oameni?

Răspuns: Nu este nimic special, pentru ca poporul lui Israel în Tora se numește „popor încăpățânat” (Exodul 33: 3). Dar nu există nici o alegere, trebuie să continuăm pentru că, dacă nu ne unim în mod voluntar, atunci vom fi împinși prin suferință. Și nu vrem să invităm mai multă suferință pentru a ne obliga să deschidem urechile și inimile noastre.

Să încercăm să-i convingem pe oameni să asculte înainte de aceasta. Știința Cabalei spune că unitatea este fundamentul formării poporului nostru, secretul naturii sale și prima sa lege. De fiecare dată când auzim despre un alt atac terorist, trebuie să ne gândim că este în mod special  stârnit de noi și cauzat datorită separării dintre noi.

Cabala ne învață, „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Levitic 19:18) și „Ce este răi pentru tine, nu [face] aproapelui tău” (Shabbat 31a), și „toți din Israel sunt prieteni” (Talmud Yerushalmi Hagigah 3: 6), iar acestea nu sunt doar cuvinte frumoase.

Este dificil pentru noi să scăpăm de separare, datorită distanței și a repulsiei reciproce care domnește între noi. Dar în mod special din această cauză trebuie să lucrăm, astfel ne vom corecta pe noi înșine și întreaga lume.

Din Programul de Radio Israelian 103FM 10/11/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed