Cum semnezi un legământ cu Creatorul?

598Comentariu: Marele cabalist Baal HaSulam scrie că nu există nicio diferență între a dărui aproapelui tău și a dărui Creatorului.

Răspunsul meu: Este absolut corect. Dacă dobândești calitatea dăruirii și oricum nu există niciun beneficiu pentru egoismul tău din ea, atunci nu contează pentru tine cui îi dăruieşti.

Atunci nu contează pentru tine dacă faci o înțelegere cu un prieten sau cu Creatorul. Este numai prin faptul că Creatorul este comun, întreg și perfect. Relațiile noastre în grup și între noi sunt private și vin și pleacă. Adică, Creatorul este scopul și prietenii sunt mijlocul.

Întrebare: Care este sensul contractului? Ce semnăm?

Răspuns: Încheiați un acord cu privire la o cerere către Creator, ca El să vă ajute să deveniți ca El.

Întrebare: Și acesta este întregul contract?

Răspuns: Da. Ce altceva ar putea fi? Tot ce ai nevoie este ajutorul Lui pentru a te ridica la nivelul Lui. Dar toate acestea se rezolvă în conexiune cu prietenii.

Întrebare: Se pare că nu pot încheia un contract direct cu Creatorul. Va fi întotdeauna prin alți oameni, prin societate?

Răspuns: Acest lucru va fi întotdeauna exprimat în buna ta conexiune cu ceilalți.

Comentariu: Dar în sursele primare este scris doar despre un legământ direct cu Creatorul. De exemplu, Avraam a făcut un legământ direct cu El, la fel și alți cabaliști.

Răspunsul meu: Aici este vorba despre cele mai înalte legi spirituale. Și în lumea noastră, în starea noastră, este posibil să atingem iubirea de Creator numai din iubirea de prieteni, din iubirea de alții.

Numai așa mă pot întoarce la El și Ȋl pot atinge.

Din KabTV “Stări Spirituale” 12/28/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: