Cum sunt date numele în lumile corporale și spirituale?

962.2Întrebare: Spuneți că numele sunt date aleatoriu în funcție de o anumită tendință sau din alte motive. Cum ar trebui să dăm corect unui copil un nume, astfel încât acesta să reflecte atributele Creatorului în el?

Răspuns: Nu aș face asta. În primul rând, dă-i un nume obișnuit, simplu, care este popular în rândul oamenilor și nu un nume care să-l rănească sau să îl umilească în vreun fel, un nume pentru care nu va fi ridiculizat la școală sau la locul de joacă.

În al doilea rând, sa nu credeți că dacă dați unui copil sau oricărei alte persoane un anumit nume, îi veți schimba soarta prin aceasta.

Se spune: „Cine își schimbă locul, își schimbă soarta”. Dar termenul „loc” se referă la nivelurile scării spirituale. Deci, desigur, îți schimbi soarta.

Este același lucru în ceea ce privește un nume: cu cât urcăm mai sus pe scara spirituală, cu atât sunt mai mari numele noastre. Dar numirea unei persoane cu un nume sau altul nu înseamnă nimic. Nu mai crede în acele amulete.

Întrebare: O persoană care începe să urce pe scara spirituală dobândește automat un nume?

Răspuns: El primește un nume în funcție de nivelul spiritual pe care se află. Acesta este motivul pentru care poate fi chemat cu un nume la un moment dat și cu un alt nume altădată. De asemenea, Tora ne spune despre asta atunci când se pare că ne vorbește despre oameni: Avraam, Isaac, Iacob, Faraon, fiica lui Faraon, Batya etc. Cu toate acestea, aceștia nu sunt oameni, ci părți ale unui singur suflet!

O persoană care atinge lumea spirituală trece prin aceste stări. La un moment dat, el este ca faraonul, alta data este ca Avraam, iar alta data este ca regele David etc. Deci, treceți prin aceste stări cât mai repede posibil. Acesta este principalul lucru.

KabTV  „Fundamentele Cabalei” 24.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed