Cum va fi un oraș al viitorului

Observație: Munca pe internet și pandemia de coronavirus care s-a răspândit pe planetă face viața urbană învechită. Mulți experți cred că orașele pot dispărea și pot deveni orașe fantomă.

Comentariul meu: Personal, cred că este încă departe. Crearea orașelor a fost necesară pentru a aduce oamenii mai aproape pentru a-și organiza mai bine viața. Cred că oamenii vor începe totuși să înțeleagă cum ar trebui să se comporte unii cu alții, cum să își remodeleze întreaga comunitate, chiar și comunitatea mondială, astfel încât totul să fie bun și convenabil pentru oameni.

Întrebare: Există multe exemple în istorie când orașele uriașe, orașele de succes, aflate în culmea civilizației, s-au prăbușit din cauza ambițiilor interne în creștere, a mândriei și a altor relații negative. Și apoi a fost nevoie de mult timp pentru a restabili nu numai orașele, ci civilizații întregi.

Ce va ajuta orașele să treacă acum prin stadiul de distrugere și decădere?

Răspuns: Cred că nu va fi distrugere sau descompunere, ci întindere. Orașele se vor întinde.

Întrebare: După dezindustrializare, guvernele și primarii orașului au investit în dezvoltarea serviciilor orașului. În ce ar trebui să investească liderii guvernamentali și ai orașelor acum? Ar trebui să investească în oraș sau în oameni?

Răspuns: Odată am locuit în peșteri și am fost foarte apropiați unul de celălalt, o familie imensă de câteva zeci sau chiar câteva sute de oameni. Apoi toate acestea au început treptat să se disperseze, să se transforme într-un sat, un sat s-a transformat într-un oraș și așa mai departe. Adică ne-am îndepărtat treptat unul de celălalt fizic.

Apoi a existat o împărțire în profesii, în specializări, iar acest lucru ne-a înstrăinat și unul de celălalt. S-a întâmplat ca undeva să existe un spital, undeva să existe o școală, undeva să existe o fabrică și altundeva să existe o pășune și o agricultură. Și așa ne-am îndepărtat tot mai mult unul de celălalt.

Următorul proces are loc astăzi. Vedem că distanța nu este o piedică pentru noi. Suntem în astfel de conexiuni virtuale încât nu este deloc o problemă.

Întrebare: Această îndepărtare forțată va avea un impact asupra îndepărtării interioare a oamenilor între ei?

Răspuns: În timp ce mă gândesc cum să nu mă infectez, îmi va fi greu să ies și să comunic cu ceilalți. Dar de îndată ce mă voi gândi la cum să nu-i infectez pe alții, va deveni ușor pentru mine și nu vor mai exista granițe. Vom putea rămâne împreună într-un oraș, la țară, oriunde.

Întrebare: Într-unul dintre programe ați spus că zidurile Ierusalimului erau construite din cărămizi, dar acele cărămizi reprezentau dorințele omului și că un oraș era un fel de protecție, un bastion pentru un om, atât pentru senzatia sa interna, cât și pentru senzația sa externă.

Ce este un oraș din punctul de vedere al Kabbalei? Ce poartă adânc în sine? De ce ar mai vrea oamenii să rămână într-un oraș și să construiască un oraș nou?

Răspuns: Aici atingem o stare spirituală specială. Un oraș înseamnă o așezare de oameni care se înconjoară cu o relație specială cu natura, cu realitatea, cu creația, cu Creatorul. Și așa sunt, parcă, protejați de așa-numitele ziduri. Ulterior, au început în practică să construiască ziduri în jurul orașelor.

În general, un zid este dorința noastră comună de a fi împreună și de a descuraja pe cei care ni se opun. Și astfel zidul, în principiu, era spiritual. Apoi au început să construiască ziduri de piatră, bastioane și așa mai departe.

Deci, un oraș este un simbol al faptului că ne limităm la conexiunea dintre noi și nu vrem să admitem nimic străin in această legătură.

Prin urmare, există un oraș înconjurat de un zid. Din punct de vedere spiritual, este o comunitate de oameni care se conectează între ei și simt cât de interconectați sunt. În jurul orașului există chiar anumite distanțe, pe care o persoană le curata în jurul său: 70 de metri și apoi 2.000 de metri. Astfel, orașul se protejează de orice influențe, gânduri și dorințe străine. Își trăiește viața interioară. Acesta este numit „oraș”.

Întrebare: Ce înseamnă că un oraș își protejează locuitorii de dorințele și gândurile străine? Cine este un „străin”?

Răspuns: În interiorul unui oraș ne gândim doar la asistența reciprocă, iar un străin nu vrea să acționeze în această formă, să fie conectat cu toată lumea și, prin urmare, nu-l lăsăm să intre.

Cred că în viitor un oraș va înceta să existe deoarece conceptul de oraș se răspândește pe tot pământul. Oamenii vor avea o legătură bună între ei. Și apoi vor dispărea tot felul de granițe între state, teritorii și orașe. Traieste unde vrei. Poți să vii în orice loc și să fii în orice fel de legătură cu alte persoane. Și toată lumea te va înțelege și tu îi vei înțelege. Aș vrea să văd un astfel de viitor.

Întrebare: De ce anume este nevoie pentru ca o persoană să vrea să renunțe la auto-identificarea sa, la orașul său, la bucata sa de pământ?

Răspuns: El pur și simplu, involuntar, va simți că se află la locul său peste tot. Asta e tot. Nu va fi nevoie să se îngrădească, nu va exista „Eu rămân în zona mea, iar tu rămâi în a ta; Am un anumit cerc social, iar tu ai altul. ” Toată lumea se poate dezvolta în liniște în orice loc.

Observație: Vedem, dimpotrivă, că acum există o confruntare între țări și chiar între unele orașe.

Comentariul meu: Se întâmplă încă pentru că traversăm o perioadă de realizare a răului naturii noastre. Și apoi se va opri. Pur și simplu, vom înțelege că acest lucru este rău și trebuie să ne ridicăm deasupra acestuia către o comunicare universală, reciprocă, corectă, spre bunătatea universală.

Întrebare: A existat vreodată un oraș ideal despre care vorbeau cabaliștii?

Răspuns: Existau mai multe astfel de orașe în Israel. Sunt Safed, Tiberias și Ierusalim.

Întrebare: Ce era atât de valoros în ele, ce lega un oraș și locuitorii săi împreună, datorită cărora erau numite ideale?

Răspuns: Oamenii au simțit legătura interioară între ei și cu Creatorul. Va trebui să construim același oraș pe tot pământul, în care toți locuitorii se vor simți aproape unii de alții în spirit și se vor înțelege. Și nu va face nici o diferență deloc unde locuiesc, în ce zonă, urbană sau rurală.

Întrebare: Ce le-ați dori oamenilor care pleacă acum din orașe spre mediul rural, îndepărtându-se unul de celălalt? Ce ar trebui să facă: Să se oprească? Să se gândeasca? Ce zici?

Răspuns: Nu ezitați, plecați! Iată ce le pot spune. Nu veți pierde nimic, deoarece orice oraș de astăzi este un teren de reproducere pentru rău. Cat mai departe de el și veți găsi bunătatea. Veți fi mai aproape de natură și veți deveni mai buni.

Din emisiunea KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 17.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed