Cunoaște Rădăcina care începe viața noastră

Întrebare: Ce fel de forță ne împinge să găsim răspunsul la întrebarea „Care este sensul vieții?” Ar putea părea, bucurați-vă de toate, aruncați gunoiul acesta din cap și trăiți o viață plină aici și acum. Ce ne determină să căutăm în mod constant?

Răspuns: Nu depinde de tine, ci de rădăcina sufletului tău.

În om, pe lângă dorința de a se bucura de această lume, această viață, să fie mai bun decât alții, mai puternic, mai respectat etc., mai este o dorință mică, dar cea mai internă — de a învăța sensul vieții. La urma urmelor, fără să o fi înțeles, totul pare foarte mic, temporar și trecător.

Dorința de a înțelege sensul vieții, de a afla de ce o persoană se naște este foarte bună, dar trebuie realizată. Pentru aceasta este necesar să ne ridicăm deasupra vieții, deoarece în viața însăși, în existența simplă, nu există niciun sens. Pentru a te ridica mai sus, trebuie să stăpânești o tehnică specială.

Întrebare: Ce înseamnă „mai sus”? Ce este mai presus de viață?

Răspuns: Este rădăcina unde începe viața noastră, de unde este controlată, de unde vin toate semnalele către noi și de unde vin semnalele din lumea noastră.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV, 24/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed