Cunoaște secretul sufletului

250Noul Zohar, „Cântarea cântărilor”, punctul 483: Să cunoști și să observi secretul sufletului. Ce este sufletul din el? De unde vine și de ce vine în acest corp, care este o picătură murdară, care astăzi este aici și mâine în mormânt? Pentru a cunoaște lumea în care te afli și pentru ce va fi corectată lumea, pentru a privi secretele sublime ale Lumii Superioare și pentru a-ţi cunoaște Maestrul. Și cineva examinează toate acestea din interiorul secretelor Torei.

O persoană trebuie să cunoască absolut întregul univers, de la început până la sfârșit, în toate metamorfozele sale, consecințele, cauzele și curenții tuturor acțiunilor. Trebuie să înțeleg cum funcționează acest sistem și, cel mai important, ce pot face eu.

Dacă nu pot face nimic, ce diferență are pentru mine dacă înțeleg Cartea Zohar mai mult sau mai puțin, dacă sunt la mila sorții și destinului? Cu toate acestea, dacă pot schimba ceva, atunci cum pot face asta? Este foarte important.

Întrebare: Este scris „A cunoaște și a respecta secretul sufletului. Ce este sufletul din el? De unde vine?” Ce înseamnă „De unde vine?”

Răspuns: Dacă înțeleg cum a fost creat sistemul universului, atunci voi ști de ce și din ce motiv, care sunt mijloacele pentru corectarea mea, influența mea asupra lui și includerea corectă în acest sistem. De fapt, trebuie să știu totul.

Numai cunoașterea completă a generalului și a particularului, atât analiza, cât și sinteza acestui lucru în mine, mă vor conduce la acțiuni corecte și raționale, deoarece sunt inclus în sistemul etern.

În lumea noastră, vom supraviețui cumva atât de mulți ani cât ar trebui, și apoi vom pleca. Și aceasta este intrarea în sistemul etern. Mai mult, devii inclus în forțe enorme, în influența lor asupra ta și asupra celorlalți.

Numai în măsura în care înțelegeți sistemul spiritual, numai în măsura în care există în voi înclinația către acțiunile corecte și nu faceți greșeli, veţi obține acces la acest sistem și puteți acţiona cumva în el.

Din emisiunea de pe KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: