Cunoașterea esenței lucrurilor prin litere

Întrebare: Ce înseamnă să cunoști esența lucrurilor prin litere?

Răspuns: În primul rând, este necesar să înțelegeți fiecare literă, din ce elemente se compune.

Fără a intra profund în detaliu, fiecare literă este o anumită combinație a luminii Hochma și a luminii Hassadim, primirea și dăruirea, variația lor și alinierea reciprocă dintre ele.

Cu alte cuvinte, cât de mult pot să dăruiesc pentru a primi ceva? Sau invers, cum pot primi și ce ar trebui să dau pentru asta? Acestea sunt lucruri diferite, deși ele par la fel. Depinde de ce urmărim.

În al doilea rând, literele nu pot urma, în mod arbitrar, una după alta. Există litere care nu pot sta împreună, fiindcă trebuie să aibă o anumită secvență.

Literele reprezintă lumina. După structura sistemului spiritual, există cinci Sefirot: Keter, Hochma, Bina, ZA și Malchut. Până la mijlocul lui Bina, nu există litere, ci numai lumină abstractă.

Pornind de la mijlocul Bina și mai departe, lumina superioară intră în Kelim (vase), dorințe. Prin urmare, în partea inferioară a Bina există nouă litere, nouă în ZA și patru în Malchut, douăzeci și două de litere în total.

Nu pot fi mai multe sau mai puține, pentru că acesta este numărul de Sefirot de la Bina la Malchut, adică fiecare Sephira corespunde unei anumite litere. În plus, la diferite niveluri, Sefirot pot fi notate cu litere diferite. Există, de asemenea, cinci litere suplimentare (Manzepach), care sunt plasate la sfârșitul cuvintelor, pentru a finaliza întreaga dezvoltare de Sus în jos.

Potrivit Gematria (valoarea numerică a literelor), primele nouă litere, de la Aleph la Tet, sunt  unităţi singulare, de la Yod la Tzadik au valoarea zece, iar ultimele patru litere Kuf, Reish, Shin și Tav reprezintă sute.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 1/6/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: