Cura pentru apatie

Întrebare: Sunt câteva luni de cand sunt într-o ceață care mi-a blocat ani de studiu. De abia mai înțeleg cuvintele. Dacă nu ar fi fost grupul, nu aș mai fi aici. Nu contează cât efort depun, nimic nu mă poate scoate din asta. Ce trebuie să fac?

Răspuns: Asta arată că ai făcut un efort profund. Ai participat probabil la Convenție și la stările noastre colective, ai primit o cantitate enormă de Lumină și acum, în această Lumină, vezi că nu meriți proprietatea de dăruire. Dorințele tale (Kelim) nu au nevoie de dăruire încă și ele, în mod inconștient, o resping.

Astfel, avem de a face cu starea de ceață, oboseală, confuzie, neajutorare și indisponibilitate. Totul este clar, cu excepția unui singur lucru: De ce nu mă pot pune impune deasupra acestor sentimente, aceste obstacole psihologice? De sunt incapabil să mă detașez de ele și să determin ceea ce mi se întâmplă? De fapt, în acest fel diagnostichează și un doctor un pacient.

Dacă te examinezi tu însuți amănunțit, vei vedea că treci prin starea corectă, etapa corectă din drumul spiritual. De fapt, înțelepții noștri ne-au spus că cineva nu scade niciodată în spiritualitate, mai degrabă este tot timpul în avansare.

Și totuși, cât timp îți va lua să te trezești din somn? Asta depinde de tine. Accelerezi timpul? Condiția ta este favorabilă pentru avansare, dar trebuie să te detașazi de ea și să te miști cât mai repede posibil.

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala 12/8/10, “Introducere la Cartea Zohar, Articolul “Mama își împrumută hainele ficei sale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: