Curtea Penală Internaţională ȋmpotriva Israelului

293În Știri (AssociatedPress): „Curtea Penală Internațională a declarat vineri că jurisdicția sa se extinde la teritoriile ocupate de Israel în războiul din Orientul Mijlociu din 1967, deschizând potențial calea pentru procurorul său șef de a deschide o anchetă a crimelor de război în acțiunile militare israeliene…

„Procurorul șef al CPI, Fatou Bensouda, a declarat în 2019 că există o „bază rezonabilă” pentru a deschide o anchetă a crimelor de război în acțiunile militare israeliene în Fâșia Gaza, precum și în activitatea de așezare israeliană în Cisiordania ocupată”.

Comentariu: Acest lucru se întâmplă în timp ce mii de oameni sunt uciși în Siria și nimeni nu știe ce se întâmplă în Liban. Priviţi la ce se întâmplă în lume!

Răspunsul meu: Este singurul lucru pe care oamenii îl înțeleg cel mai puțin, dar ceea ce ar trebui să fie clar este că, atunci când vine vorba de cereri, în mod natural evreii sunt ținuți la un nivel de exigenţă mai mare decât oricine altcineva, un standard spiritual mai ȋnalt. Pentru că pe baza internalității lor, a pregătirii lor interne, evreii trebuie să se comporte în așa fel încât să nu se întâmple toate acestea ȋn lume.

Dar dacă se întâmplă, cine este vinovat? Evreii! Nu este nici o îndoială ȋn privinţa asta! Dacă se întâmplă ceva rău în lume, evreii sunt vinovați! Și trebuie să fim de acord cu acest lucru.

Întrebare: Aceasta este declarația dvs.?

Răspuns: Aceasta este afirmația mea, pentru că altfel nu există un răspuns la ȋntrebarea cine suntem. În cele din urmă, trebuie să ne explicăm singuri cine suntem. De ce încercăm în mod constant să spunem că suntem ca alții, în timp ce alții spun că nu, tu nu ești ca toți ceilalți? Ei ne spun că au o cerere specială de la noi, că avem o anumită metodă de corectare pentru umanitate, dar noi nu o arătăm nimănui. Nu o implementăm pe noi înșine și, în cele din urmă, toate problemele și toate suferinţele pe care le ȋndură umanitatea sunt de fapt vina noastră.

Nu este doar vina noastră, ci este rezultatul lipsei de respect față de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Trebuie să apreciem și să înțelegem puterile noastre, rolul nostru, capacitățile noastre și dependența întregii umanități de noi.

Ca persoană care studiază starea generală a naturii, providența, planul naturii și tot ceea ce vorbește Ȋnţelepciunea Cabala, metodologia internă originală a poporului Evreu și a umanității în ansamblu, aș spune că practic sunt de acord cu această abordare. Nu există nicăieri unde să putem fugi de asta. Este legea naturii! Prin urmare, este inutil să i ne împotrivim.

Curtea Penală Internațională de la Haga? Vor fi alte o mie de instanțe diferite și consecințele deciziilor lor vor fi toate sumbre pentru noi.

Întrebare: Există numai dușmani în jurul nostru și trebuie să ne apărăm?

Răspuns: Trebuie să ne comportăm astfel încât să existe numai prieteni în jurul nostru.

Comentariu: Probabil ar fi de preferat.

Răspunsul meu: Nu că ar fi de preferat, ci că trebuie!

Comentariu: Dar între timp …

Răspunsul meu: Nu există între timp! Trebuie să începem să înțelegem cum este construită natura, cum este construit planul, cum se mișcă întreaga omenire, modul ȋn care este gestionată de o singură lege și ce trebuie să facem în legătură cu aceasta. Avem capacitatea de a influența totul!

Întrebare: Asta înseamnă că se așteaptă de la noi să începem acum?

Răspuns: Bineȋnţeles! Ar fi trebuit să începem acum mii de ani.

Întrebare: Și atunci aceste necazuri globale nu s-ar fi întâmplat?

Răspuns: Da. Care este scopul tuturor suferințelor?

Comentariu: Știu răspunsul tău.

Răspunsul meu: Nu putem să scăpăm nicăieri de asta! Dar văd cum, oriunde merg, ca răspuns la ceea ce scriu și încerc să explic, oamenii mă dezaprobă. Evreii spulberă tot ceea ce spun eu! Pur și simplu trebuie să fim de acord, să fim de acord cu legea naturii, care de veacuri a fost chiar în fața ochilor noștri, despre care scriu cabaliștii și nu numai cabaliștii.

Nu există compromisuri în legile naturii. Trebuie să înțelegem că fie operăm așa cum ar trebui conform naturii, fie natura operează asupra noastră.

Întrebare: Ce ar trebui să facem pentru ca toată lumea să ne fie prieteni?

Răspuns: Trebuie să ne conectăm ȋntre noi. Procedând astfel, nu va trebui să depindem de nimeni! Nimeni nu trebuie să ne ajute să facem acest lucru. Trebuie doar să stabilim conexiunea corectă între noi. Să ne adunăm toți laolaltă, să stabilim o stare normală, din care nimeni nu va dori să fugă, să ne simţim ca națiune, să ne ridicăm deasupra diviziunii și atunci totul va fi bine!

Întrebare: În lume?

Răspuns: Atât pentru noi, cât și pentru lume.

Întrebare: Vorbiți despre acest mic punct numit Israel?

Răspuns: Desigur, doar despre asta. Nu trebuie să ne facem griji pentru nimic altceva din lume. Totul în lume se va întâmpla ca urmare a ceea ce se întâmplă în acest punct, și va fi la fel şi la Curtea Penală Internațională de la Haga.

Din emisiunea de pe KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 12/23/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: