Cușcă de aur sau Lumea Superioară?

547.05Întrebare: De ce studenții unui cabalist au un fel de dorință interioară pentru Cabala?

Răspuns: Nu numai pentru Cabala. Uneori au dorința de a merge să locuiască într-un sat, într-un kibbutz sau într-un astfel de loc, pentru a aduna acolo un grup de oameni cu gânduri asemănătoare.

Dar acesta este doar un anumit punct pe calea dezvoltării lor. După acest grup, vor înțelege că sunt atrași de o societate largă pentru a-și realiza ideea acolo, altfel nu vor avansa.

Întrebare: Dar de ce, atunci când cineva se confruntă cu stări dificile, nu abandonează Cabala, ci mai degrabă se ține de această sursă?

Răspuns: Cum poate să se desprindă de ea?! Într-adevăr, pentru că în același timp, își pierde speranța de a dezvălui lumea superioară. Cum este posibil acest lucru?

Omul nu poate fi mulțumit cu un nivel inferior celui la care s-a dezvoltat. Pur și simplu nu poate.

Oferă-mi acum o cușcă de aur, adică să nu studiez Cabala, ci orice vrei tu pe lumea asta. Pot sa o fac?! Voi fi disperat a doua zi. Ce îmi va da această bogăție? Ce voi face cu ea?

Omul nu mai poate coborî la acest nivel pentru că suntem legați. Ne dăm seama de nivelul de egoism care lucrează în noi. Nu putem merge mai jos; este împotriva mișcării naturii. Dacă oamenii vin la noi și apoi pleacă, atunci află că nu sunt încă la acest nivel; s-au înşelat. Înseamnă că sunt la un etaj mai jos.

KabTV “Am primit un apel. Feriți-vă de Cabala” 19.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: