Cuvântul uzat „Iubire”

Întrebare: Este posibil să se înlocuiască cuvintele „iubire”, „unitate” și „frăție” cu cuvinte precum „solidaritate”, „reciprocitate” și „apropiere”? În loc de iubire, apropiere?

Răspuns: Nu. Acestea au definiții complet diferite.

Întrebare: Asta înseamnă că va trebui totuși să spui cuvântul „iubire” și nu ți-e teamă că oamenii ar putea să-l imagineze într-un mod complet diferit?

Răspuns: Nu contează ce gândesc oamenii pentru că nu o înțeleg încă.

Întrebare: Dar utilizarea cuvântului „iubire” este problematică, deoarece nimeni nu crede că acest lucru se referă la legea naturii sau la forța superioară care a creat totul. Toată lumea asociază iubirea cu ceea ce se întâmplă între un bărbat și o femeie. De ce să mergem împotriva a ceea ce s-a dezvoltat de-a lungul secolelor? Nu ar trebui să spunem „apropiere reciprocă” sau așa ceva? Sau, există un fel de forță în cuvântul „iubire?”

Răspuns: Iubirea nu este doar apropierea reciprocă sau un fel de atracție mecanică. Este o nevoie senzorială pentru ca noi să fim într-o asemenea conexiune încât distincția dintre „eu” și „tu” dispare.

Cum am putea defini această absorbție reciprocă sau dizolvarea reciprocă unul în celălalt, cu un alt cuvânt? Îl poți numi printr-un alt termen, pur fizic, mecanic sau chimic, dar vei obține totuși același lucru.

Din emisiunea de pe KabTV „Abilități de comunicare” din 23.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: