Cyber Monday

Întrebare: „Cyber Monday” a luat sfârșit, ziua în care tot ce doriți este vândut pe internet cu un discout de până la 90%.

Acest „Cyber Monday” urmează după “Black Friday” care începe perioadă reducerilor. Anul trecut într-o zi au fost vândute produse în valoare de două miliarde de dolari iar anul acesta în valoare de trei miliarde. Oamenii au stat lipiți de calculatoare. Cum ați caracteriza acest fenomen?

Răspuns: Aș carecteriza acest eveniment că o acțiune comercială de încărcare a populație, deoarece în principiu, este o vânzare de nimicuri, lucruri de care lumea nu are nevoie. Dar publicitatea din jur este amplificată de toată lumea: vecini, locații, publicitate și media.

Imaginați-va cum o persoană obișnuită este copleșită de nebunia cumpărăturilor. Nu îi poate rezistă; crede că are de pierdut. Alergă să facă ce face toate lumea.

Este imposibil de rezistat tentațiilor! Este inutil să reziști! Şi acesta este mesajul pe care media încearcă să îl obțină.

Problemă este că economia globală produce excedentar. Ar fi posibil să hrănim și să inundăm încă de două sau chiar de trei ori populația cu produsele și hrana care se produce astăzi. Dacă ar există o altă planetă cu oameni dezbrăcați și flămânzi ar putea fi îmbrăcați din cap până în picioare și hrăniți corespunzător. Doar să aibă banii să cumpere.

La ce ajută banii? Acest lucru este de neînțeles. Principalul lucru este că totul se învârte în jurul lor. Există în mod specific temerile că schimburile comerciale se pot opri, forțând astfel producătorii să vândă la preț de cost și chiar sub cost. La urmă urmei nu contează, se pot printa pur și simplu mai mulți bani.

Astăzi am ajuns la un nivle coplet diferit al dezvolatarii, unde nu banii determină cât de mult costă un produs, ci valoarea produselor în sine este determinată de oameni. Au o nevoie de produs sau nu? Aşadar ne îndepărtăm în a mai fi dominați de către bani. Jocul a luat sfârșit. Acumularea unei mase de bani nu mai funcționează, ne mutăm într-un nou sistem unde banii vor fi complet eliminați.

Care va fi motorul comerțului, comunicării și producerii? În ce fel și cum va fi el măsurat? Această este problemă. Trebuie măsurat în raport cu o altă valoare, o valoare care va înlocui hârtia cu care suntem atât de familiarizați.

Prima valoare folosită a fost aurul. Apoi aurul a fost schimbat cu bancnote fără suport, iar o națiune le poate printa și de zece ori mai mult. Această înseamnă că valoarea lor este complet condiționată. Iar în prezent a dispărut total această valoare. Ce urmează?

O persoană merge pur și simplu la serviciu, iar în schimb va primi cupoane pentru nevoile personale, sau chiar nu le va primi deloc, pentru că îi va fi asigurat totul, fără a niciun “Black Friday”. Ne îndreptăm spre sistemul socialist de muncă, unde totul funcționează în conformitate cu principiul, “de la fiecare după abilităţi, pentru fiecare după nevoi”.

Întrebare: Vedeți aceste semne din Cyber Monday?

Răspuns: Da. Supraproducția de bunuri, valoarea zero și dipariţia lichidităților de bani conduc către faptul că noi de fapt muncim nu pentru bani, ci pentru ideea că fiecare individual și lumea că întreg este la fel, neexistând nimic în caz contrar.

Comentariu: Acum, folosiți slogane comuniste!

Răspuns: Nu este nimic de făcut în această privință! Natura ne va aduce la acest lucru prin forță. Vedem că o națiune socialiasta este mult mai profitabilă decât una capitalistă! Va începe să aibă grijă de bunăstarea tuturor cetățenilor şi totul se va egaliza gradual. Asta în timp ce capitalismul permite o mică creștere a clasei de mijloc și apoi o distruge, lăsând doar pătură bogată și pe cea săracă iar între ele fiind infiltrat terorismul.

Întrebare: Vorbești practic de ce a simțit o persoană în timp ce a trăit în Uniunea Sovietică?

Răspuns: Nu, a fost un regim economic urât și nedrept! Se pare că se justifica ideologic: aparent merită să plătești și să suferi pentru egalitate, prietenie și fraternitate. Dar de fapt nu merită! Iar acum aceste lucruri apăr treptat atrăgând noi relații sociale după el. Atingem lucrul acesta prin dezvoltarea naturală. Este chiar posibil să începem să ne dezvoltăm noi înșine corect, să avansam, nu prin intermediul suferinţei, ci prin auto educare. Iar atunci vom obţine acest lucru într-o manieră mai bună și mai lină.

Întrebare: Acest lucru înseamnă că banii vor dispărea și că totul se va baza pe relațiile dintre oameni?

Răspuns: Doar conexiunea dintre oameni va oferi lumii noastre o eliberare de energie bună care ne va echilibra pe noi toți și ne va transformă într-adevăr într-o nouă stare, literalmente în mod miraculos. Tu vei investi un bănuț și vei câștiga un milion! Asta datorită faptului că tu nu vei mai adaugă egoism la acțiunile tale, egoism care încetinește totul și provoacă concurență. Dimpotrivă, va exista o fuziune cu natura.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed