Da-ți jos “ochelarii roz”!

Comentariu: Dr. Emma Seppala, Director Științific la Centrul pentru Cercetarea și Educația Compasiunii și Altruismului de la Universitatea Stanford, prezintă o viziune mondială opusă de viziunea voastră. Când a fost întrebată dacă natura umană este egoistă sau dacă este bună, ea a răspuns că sunt aceia care cred că oamenii sunt natural egoiști și concurența este cheia succesului lor dar principiul supraviețuirii celui mai puternic este incorect și că este posibil să avansezi fără să îi subestimezi sau să îi umilești pe alții. Nu are importanţă în ce se implică cineva atâta timp cât muncește pentru binele altora. Din punctul ei de vedere omul este bun și milostiv, nu egoist.

Răspuns: Asta înseamnă că oamenilor li s-a dat minte pentru a se purta frumos cu ceilalți și să se înțeleagă? Asta determină relațiile dintre state și națiuni? Vedem că asta este ceea ce ne ghidează și ne motivează pe noi azi și de-a lungul istoriei?

Relațiile noastre sunt bazate doar pe dorințele individului de a se ridica mai sus decât alții, să fie mai bine în detrimentul altora și să îi folosească. Ar trebui să studiem și să cunoaștem cum operează nivelul animat. Noi nu suntem diferiți de animale. Doar că nouă ni s-a dat minte pe care o folosim pentru aceeași dezvoltare egoistă în toate direcțiile, oriunde este posibil. Așadar, oamenii reprezintă cel mai mare rău în natură. Asta este ceea ce vedem. Acesta este motivul pentru care omul este cea mai rea creatură din natură și asta chiar vedem. Dacă Dr. Emma Seppalla poartă „ochelari roz” nu putem face nimic în legătură cu asta.

Natură este un egoism absolut și asta spune și Tora: „Am creat înclinația rea; Am creat Tora ca un condiment.” Așadar, atâta timp cât omul nu folosește Tora corect, ceea ce înseamnă că nu atrage Lumina Reformatoare pentru a-şi corecta ego-ulîn timp ce studiază, el este complet egoist. Noi suntem prinși într-un ciclu vicios din care nu putem scăpa prin nicio altă cale decât prin influența Luminii Superioare care ne poate eliberă. Altfel, toate aspirațiile și impulsurile noastre, care pot părea bune, sunt total egoiste.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu dr. Michael Laitman” din 07.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: