“Daca eu nu sunt pentru mine, atunci cine este?”

Intrebare de pe Facebook: Care este intelesul al “Daca eu nu sunt pentru mine, atunci cine este?”. Asta este in contradictie cu ceea ce spui mereu: “Nu este nimeni in afara de El”.

Raspuns: Daca ne gandim la asta, este adevarat ca daca eu nu sunt pentru mine, atunci cine ma va ajuta. Omul trebuie sa aiba grija de el pana la nivelul la care trebuie sa existe si sa functioneze normal.

Tot restul este de dragul celorlalti. Insa numai dupa ce imi furnizez necesitatile de baza, deoarece “daca nu este paine, nu este nici Tora”.

Intrebare: In aceasta ecuatie, unde se potriveste cel mai important principiu “Nu este nimeni in afara de El”?

Raspuns: Conform acestui principiu, ar trebui sa actionam dupa cum urmeaza: Trebuie sa ma gandesc la mine numai pana la nivelul in care am grija de necesitatile de baza si nu pentru mai mult de atat, iar eu ar trebui sa ofer tot restul celorlalti (ce este peste necesitatile de baza), deoarece asta este ceea ce conducerea superioara ma obliga sa fac.

Pana la urma nu este nimeni in afara de El , de guvernarea superioara, fata de care suntem subordonati si ar trebui sa indeplinim toate conditiile pentru a exista in mod adecvat.

Din emisiunea de pe KabTV “Stiri cu Michael Laitman” 2/1/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed