Dacă nu ar exista războaie externe

220Întrebare: Cum se decide și cine decide când se încheie războiul intern și este timpul ca aceste forțe să apară în lumea materială?

Răspuns: Doar Creatorul. Pentru că nu depinde doar de o persoană, ci și de corectările care apar în sistemul superior din partea noastră. Dacă sistemul ajunge la corectarea sa, atunci semnalele de control vin de la acesta către lumea noastră. Dar noi nu putem ști asta dinainte.

În toate sursele cabalistice este scris că „Nu există nimeni altcineva în afară de El” și că această putere este iubirea absolută. Însuși Creatorul declanșează toate războaiele și conflictele dintre oameni pentru a ne da posibilitatea de a interveni în corectare, de a ne corecta pe noi înșine și, astfel, de a corecta lumea. Lumea este o copie a stării noastre interioare.

În caz contrar, dacă nu ar exista războaie externe, nu am fi capabili să ne dăm seama de inutilitatea egoismului nostru. Războiul este necesar pentru ca o persoană să se gândească la sensul vieții.

Întrebare: Nu are Creatorul alte metode de a ne învăța?

Răspuns: Acest lucru se întâmplă în mod natural din ceea ce este creat, din forțele opuse ale lumii noastre, iar omul le controlează. Asta este ceea ce îi este dat să controleze.

KabTV „Stări spirituale”3/1/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: