Dacă nu există Dumnezeu, atunci ce este?

610.2Întrebare:  S-a pus o întrebare care îngrijorează pe mulți oameni: „De ce spui că nu crezi în Dumnezeu? Mai mult, spui că nu există Dumnezeu. După cum am înțeles, acesta este un truc special, pentru că totuși spui: „Creatorul, puterea superioară și natura.” Ne-ai încurcat pe toți ”.

Răspuns: Așa este. Nu te-am încurcat, tu ai fost confuz și am vrut să te descurc. Dar, pentru a dezlega acest lucru, trebuie să vezi cât de confuz ești. Atunci vei înțelege cum să te întorci de la ideile imaginare la adevăr.

Dacă tu și cu mine încercăm să oferim o definiție generală a ceea ce este Dumnezeu, vei descoperi că Dumnezeul pe ți-l imaginezi acum, nu există. Și ceea ce spun este acolo.

Este natura, este forța superioară a naturii. Diferența este foarte mare: mă raportez la întreaga creație, la Dumnezeu, la Creator, la natură, ca la ceva care există în realitate, fizic, pe care trebuie să-l revelez pentru mine, simț în sentimentele mele? Sau este ceva atât de amorf încât spun doar „Doamne, Dumnezeul meu” și nimic mai mult. Încă nu am stabilit acest lucru.

Întrebare: Totuși, poți spune oamenilor dacă există sau nu un Dumnezeu?

Răspuns: Forța unică a naturii din toate lumile, inclusiv lumea noastră imaginară. Se numește „olam demyoni” – „lume imaginară”. Deci, forța superioară, care include absolut totul și în mod firesc și pe noi, se numește Creatorul.

Întrebare: Și cum ar trebui să interacționăm cu El, cu această natură, cu Creatorul?

Răspuns: Asta este ceea ce ne învață Cabala. Ai ajuns absolut la o linie dreaptă: „Cum mă mai pot întoarce către Creator? Ce ar trebuii să fac? Cum îl pot găsi? Cum îmi pot echilibra starea în legătură cu El? Și, în general, ce ar trebui să fac cu viața mea? Cum ar trebui să trăiesc? Ce se întâmplă dacă obțin brusc ceva pentru asta? ”

Și aici trebuie să înțelegem ce este Creatorul. Cabala îți spune cum să acționezi astfel încât să nu te simți rău. Asta e tot.

Întrebare: Așadar omul nu se va simți rău?

Răspuns: Da. Și de ce te rogi?

Comentariu: Ca să mă simt bine și toată lumea din jurul meu să se simtă bine, rudele mele, copiii mei.

Răspunsul meu: Vorbim despre faptul că simți efectiv panoul de control al lumii și începi să îți controlezi cu adevărat destinul. Acest lucru este dat omului. Și forța superioară pe care o cunoaștem, Creatorul, vrea să ajungem la asta.

Întrebare: Dumnezeul la care se gândesc mulți alții, nu este El?

Răspuns: Nu este.

Comentariu: Și există un Dumnezeu, cum spui, care se numește …

Răspunsul meu: Creatorul, forța superioară. Aceasta este cea mai înaltă forță a naturii, care include întreaga natură. Însuși Creatorul este Dumnezeu. Natura însăși este Dumnezeu. Numai că nu este natura lumii noastre, ci una atotcuprinzătoare, pe care o putem dezvălui până la punctul în care putem fuziona cu ea, cu această natură. Putem chiar să o guvernăm. Creatorul vrea să fim la acest nivel, astfel încât să devenim parteneri cu El.

Întrebare: Ce vrei să spui prin cuvântul „natură”?

Răspuns: Mă refer la toate lumile. Lumea noastră nici măcar nu contează, desigur. Toate lumile, care includ cinci lumi, care în general sunt incluse și guvernate de o singură forță, o singură lege, este această lege a unității care este Creatorul.

Întrebare: Există un Dumnezeu pentru tine?

Răspuns: Există un Creator pentru mine. Este cel care a creat totul și, de asemenea, pe tine și vrea să îți împlinești destinul – să atingi nivelul Lui, să fii ca El.

De aceea, o persoană este numită „Adam” din cuvântul „Domeh” – „similar” cu Creatorul, calitatea de dăruire, proprietatea creației și calitatea de a guverna toate lumile. Acesta este starea pe care trebuie să o atingă omul, absolut fiecare persoană din lumea noastră! Este de neînțeles pentru minte? Da. Dar toți oameni vor ajunge la asta. Indiferent dacă vor sau nu.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 26.11.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed