Dacă nu înţelegem …

La ştiri (Jewish Virtual Library): „Până în prezent 27 de state au adoptat legi care sunt proiectate pentru a descuraja boicotarea împotriva Israelului. Separat, Congresul S.U.A. ia în consideraţie să facă legislaţia anti-boicot, de asemenea fată de reacţia la mişcarea BDS [Boicot, Înstrăinare, Sancţiuni – anti-Israel].

Întrebare: Lobby-urile Pro-Israel pun presiune pentru aceasta legislaţie. Crezi că această abordare are sens?

Răspuns: Nu. Nimic nu poate fi făcut cu forţa sau prin interdicţii. Din contră, va agrava mai departe şi va provoca furie, etc.

Egoismul creşte în noi în fiecare zi, în fiecare secundă. Dacă nu îl reparăm, dacă nu-l conturam în mod adecvat, dacă nu-l reformatam în mod corect, atunci el va continua să se înrăutăţească.

Acest egoism în dezvoltare este un indicator că noi – evreii, poporul Israel – nu implementăm corecţia noastră.

Remarcă: Este foarte dificil să acceptăm ca noi suntem de vină. Este aproape imposibil pentru o persoană să accepte că ea este de vină, cu atât mai mult pentru un evreu.

Comentariul meu: Ce poate fi făcut dacă asta este o lege a naturii? De ce să cred în mine însumi şi să nu cred câteva milioane de oameni care spun că este vina mea?

Întrebare: Trebuie să îi cred?

Răspuns: Nu-i crede. Unde este adevărul? Cine poate spune? Prin urmare, noi ne întoarcem spre Cabala, învăţătura noastră antică, unde totul a fost dezvăluit.

În Cartea Zohar şi în Tora şi oriunde este spus că poporul Israel trebuie să aducă schimbarea, o metodă a corecţiei, pentru oamenii lumii, pentru a le arăta cum să fie corectaţi, să dea mai departe această putere şi să-i înveţe. Dacă nu, atunci desigur că naţiunile lumii, precum Egiptul antic, vor avea obiecţii împotriva poporului Israel.

Aşadar, nu este nicio cale de ocolire. Toată natura, toată istoria este îndreptată înspre explicarea faptului că noi suntem de vină pentru toţi.

Întrebare: Crezi că vei putea să schimbi modul în care gândesc oamenii?

Răspuns: Nu vor asculta pentru multă vreme, vor fi indignaţi, dar când va veni vremea, când vor simţi o ameninţare reală, atunci este foarte posibil ca ei, cu un moment înainte, să fie conduşi din nou la exterminare, îşi vor reveni şi vor putea să facă corecţia adecvată.

Întrebare: Crezi că acest moment va întoarce întreaga roata a istoriei?

Răspuns: Desigur. Nu am niciun drept să rămân tăcut. Nu am dreptul! Trebuie să vorbesc despre asta, să urlu, să implor, să fac orice.

De pe KabTV „Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 12/18/18

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: