Daca nu te trezesti, maine toata lumea va fi adormita

La inceput, o persoana creste ca un embrion in uterul mamei sale, mai departe, la stadiul « nemiscat » . Apoi devine un mic copil care exista langa adulti, iar aesta este stadiul « vegetativ ». Dupa asta, persoana este un adult care se afla in stadiul « animat ».

Toate aceste nivele sunt faze ale fortelor naturii, insemnand ca nu avem nevoie sa depunem efort ca sa evoluam deoarece Natura intoarce forta si dorinta de a creste in noi din interior. Cu alte cuvinte, apare o cerere de dezvoltare, MAN (Mavin Nukvin – ape feminine), in folosul nostru ; se trezeste in noi in felul sau.

Creatorul (Natura) actioneaza din 2 directii. Din interior, embrionul se lupta sa se dezvolte si sa se anuleze in relatia cu mama sa, iar din  interior, organismul mamei hraneste embrionul si nu il trateaza ca pe un organism strain. Ambii sunt condusi de un instinct de baza, dragostea reciproca unul fata de celalalt, un adult fata de un copil si un copil fata de un adult.

La nivel animat, la o varsta mai matura, inca trebuie sa ne anulam in relatie cu ceilalti ca sa putem invata de la altii. Totusi, inca toate acestea sunt controlate de instincte.

In ceea ce priveste dezvoltarea sufletului la nivelul vorbitor, nivelul oamenilor/Adam (Adam sau Domeh in Hebrew), omul, trebuie sa initieze cresterea MAN, cererea pentru corectie. Cu alte cuvinte, acolo trebuie sa existe o dorinta care sa vina de la om.

Primim punctul initial al acestei prime dorinte ca parte a Creatorului, de Sus, care este “punctul nostru din inima” dat noua de Sus, impreuna cu toate instrumentele necesare pentru textele Cabaliste, invatator si grup. Folosind instrumentele in mod corespunzator, trebuie sa atingem dorinta de a cere echivalenta cu Creatorul. (Forta P1 vine de la Creator si P2 trebuie sa vina de la tine).

Eu am dorinta de a evolua, dar sunt incapabil sin u inteleg ce si cum sa fac asta. Totul imi este ascuns si totusi, ca sa imi dau seama, mi s-a dat grupul, mediul. De aceea sufletul colectiv s-a spart.

Ataseaza-le punctului din inima; vei rpimi puterea necesara entru a actiona. Punctul tau din inima a primit intariri de la grup, si, daca primesti asistenta de la el, vei putea sa  ridici MAN la Creator (care intr-adevar, face parte din grup de asemenea).

Ca rezultat, vei primi raspuns, MAD (Mayin Duchrin – ape masculine),forta dezvoltarii, Lumina care reforeaza, de la Creator. Nu conteaza unde lucrezi toata ziua ; ceea ce conteaza este unde iti sunt gandurile si daca sunt acolo unde esti si tu.

Totusi, gandurile tale pot fi definite cu ajutorul mediului. Deci, haide sa fim de acord ca vom face ce putem sa ne asiguram ca nici unul din noi nu va uita, chiar si pentru o clipa ca trebuie sa fim conectati, trezindu-ne astfel unul pe celalalt.

Haideti sa ne punem dorinta aceasta si impreuna cu prietenii din lumea intreaga sa atragem Forta Superioara, Creatorul, la aceasta dorinta. Haideti sa Il fortam sa ne ajute sa ne gandim doar la unitate, doar la responsabilitatea reciproca, doar la Arvut.

Daca nut e trezesti, nici ceilalti nu se trezi, si daca ceilalti nu se vor trezi, maine, eu voi fi adormit in  timpul lectiei. Nu exista iesire din asta decat daca ne luam angajamentul sa asiguram dorinta de baza, sa o primim de la grup si cu ea sa facem apel la Creator.

Tot ceea ce face Natura cu embrionul, copilul si orice creatura care traieste in aceasta lume, fortandu-i sa creasca, trebuie sa terminam cu liberul nostru arbitru si constiincios sa ne incepem propria evolutie..
Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala  11/23/10, Baal HaSulam “Corp si suflet”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: