Daca Nu Veniti Voi La Lume, Va Veni Lumea La Voi

Baal HaSulam, „ O Slujinca Este Mostenitoarea Stapanei Sale”:” Radacinile Superioare, numite „Externalitate”, dupa cum am spus mai sus, sunt in general numite „slujnice” si „sclave”. Acest lucru vrea sa arate ca ele nu au intentia de a face rau, asa cum pare la prima vedere. In loc de asta, ele servesc internalitatea, asa cum sclavul si sjujnica isi servesc stapanii.

Pare ca lumea este plina de conflicte, razboaie, ura si probleme si desi ne-am putea descurca prin cooperare si reciprocitate, totul este indreptat spre un singur lucru: Chiar si in situatia prezenta unul il serveste pe celalalt. Este foarte greu sa acceptam asta si totusi asa stau lucrurile. Relatiile dintre noi par neplacute si teribile si totusi unii ii servesc pe ceilalti.

Desigur, nu putem accepta acest mod de implinire: dimpotriva, putem sustine acelasi lucru intr-o maniera mai buna, rapida si mai confortabila. Totusi trebuie sa acceptam Providenta superioara: nu conteaza ce se intampla, totul are loc cu scopul corectiei reciproce.

Intrebare: Astazi am auzit la stiri ca liderii Iranieni vor sa distruga Israelul. Trebuie sa imi spun: „Asta este bine, ne este de folos?”

Raspuns: Nu exista nici un dubiu ca ne este de folos, insa noi am putea accepta faza prezenta a dezvoltarii noastre intr-o maniera mai placuta si confortabila daca ne raportam corect la ceea ce se intampla. Problema este la noi, la poporul evreu si astfel noi chemam asupra noastra aceasta forma de presiune in loc sa avem o atitudine prietenoasa.

Fortele dezvoltarii se exprima astfel deoarece noi nu ne pregatim sa le acceptam in mod corect. Cine este  de vina pentru asta? De aici provin acuzatiile fata de evrei.

In fond, initiativa se afla in mainile noastre, noi avem metoda in timp ce dorintele noastre striga: „ De ce nu veniti cu corectia?!” in loc sa prezinte semnele iubirii ele se apropie de noi cu amenintari pentru ca nu le dam ce au nevoie.

In mare, lumea este in balans, si aceasta este lumea Ein Sof (Infinitatii). Daca o facem sa isi piarda echilibrul nejudecand lumea in functie de merit, scala de vina creste, a neindeplinirii obligatiilor noastre. Rav Kook scrie despre asta: Daca nu putem sa loveasca Shofar cuser, dusmanii lui Israel vor veni, Amalek, Hitler, etc. si vor exploda in urechile noastre…. si vor evoca rascumpararea.

Mai apoi spune: Nationalitatea este de asemenea parte a „problemelor Evreiesti” aici vedem rascumpararea, dar nu puteti binecuvanta acest Shofar.

„Nu puteti binecuvanta”, este de asemenea Shofar……

Ideea este ca ne aflam in lumea Ein Sof si suntem aceia care determina cum ne apare, care dintre partile sale par „albe” si care ‚negre”. Deci nu este nimic de regretat. Ahmadinejad ne trezeste sa ajungem mai repede la corectie. In plus criza globala ne impinge. Daca incepe intr-un loc distant si ajunge la noi, inseamna ca am intarziat in dezvoltarea noastra, in capacitatea noastra de a prezenta metoda corectiei natiunilor lumii.

Ce este mai rau este ca speram subconstient ca drept rezultat al problemelor ei ne vor intelege in loc sa mergem la ei si sa le explicam in orice maniera posibila solutia problemei. Nu ne ingrijoram asa cum ar trebui. Putem face multe, insa actionam iresponsabil, nu consideram ca suntem vinovati ce ceea ce se intampla si astfel problemele se apropie de noi. Nu va fi ca o amenintare la adresa oamenilor, ci mai rau de atat.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 02/09/2012, “O Slujitoare este Mostenitoarea Stapanei Sale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: