Dacă nu vreau să avansez …

Întrebare:  Este suficientă o viață pentru a urca gradul lumilor spirituale?

Răspuns:  Nu vă faceți griji, aceasta nu este sarcina voastră. Trebuie să vă ridicați pe o cale bună, sau nu atât de bună. Alegerea căii depinde de tine.

Dacă faceţi eforturi, vă veți ridica repede și veți câștiga fiecare moment al vieții dvs. de dragul ascensiunii. Și dacă ești leneș, desigur, vei fi îndemnat înainte, sau chiar lăsat în pace și atunci va trebui să te ocupi cu ceilalți.

În general, există posibilități diferite. Pentru a nu vă deruta, voi spune un singur lucru: clase sistematice, participarea ȋntr-un group, la evenimentele noastre comune – acesta este minimul necesar pentru o ascensiune normală, lină și sigură. Dacă doriți să vă deplasați mai repede, există clase suplimentare, cursuri etc. Dacă doriți să vă deplasați și mai repede, există alte opțiuni.

Întrebare:  Ce se întâmplă dacă vreau să mă opresc și spun: „Primul grad este suficient pentru mine, mă simt bine aici. Puteți merge înainte iar eu voi rămâne aici.”.

Răspuns:  Fiecare persoană va trebui să-și atingă rădăcina spirituală. Nu depinde de el sau de ea. Nu te întreabă nimeni despre asta. Vi se oferă doar o gamă foarte îngustă în care puteți decide cum să vă ridicați: prin propriile eforturi sau prin a fi împins din spate.

Există un mecanism foarte interesant. Funcționează pe un principiu simplu, similar cu tratarea sclavilor: Dacă lucrezi bine, nu primești lovituri, dar dacă eziţi, încep imediat să te lovească.

Întrebare:  Înseamnă că este imposibil să te oprești undeva la mijlocul căii?

Răspuns Te poți opri, dar vei primi lovituri. Așadar, nu poți doar să o dai de-o parte. Avem de-a face cu legea naturii. Prin urmare, nicio cerere nu vă va ajuta. Dacă vi se oferă anumite condiții, trebuie să le îndepliniți.

[259517]
Din KabTV „Fundamentele Cabalei” 1/5/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed