Daca sunteti ingrijorati de soarta voastra

Intrebare: In ultimul timp oamenii ma intreaba des: Ce este stiinta Cabalei? Si eu nu sunt capabil sa formulez intr-o simpla fraza o definitie. Cum sa explicam ce invatam? Este vorba despre iubirea aproapelui?

Raspuns: Noi invatam cum sa revelam Forta Superioara care ne controleaza. In conformitate cu definita lui Baal HaSulam, Cabala este revelarea Creatorului, creaturilor. Iubirea aproapelui este doar un mijloc. Revelarea inclinatiei voastre rele si Tora este, de asemenea, un mijloc pentru corectarea acestei inclinatii. Rezultatul acestor eforturi este revelarea Creatorului.

Insa, o persoana obisnuita va experimenta confuzie fata de cuvantul Creator si este posibil sa si presupuna ca are legatura cu religia. Asadar, ar trebui sa explicam ca exista o forta in lumea noastra care controleaza si pune totul in miscare, si pe care avem nevoie sa o studiem.

De fapt, soarta noastra depinde de aceasta. Stiinta Cabalei ne reveleaza Forta Superioara si apoi noi incepem sa intelegem tot ce se intampla in viata noastra. Aceasta explicatie este mult mai inteligibila oamenilor, pentru ca fiecare este preocupat de soarta sa.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala, 02.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed