Dacă universul ar fi diferit?

627.2Faptul că trăim pe fundul unei găuri gravitaționale adânci, pe suprafața unei planete acoperite cu gaz, gravitând o minge de foc nucleară la 90 de milioane de mile distanță și credem că acest lucru este normal este, evident, un indiciu al cât de distorsionată tinde să fie perspectiva noastră ( Douglas Adams).

Întrebare: De ce crede o persoană că ceea ce se întâmplă în jurul său este normal? Se naște cu această percepţie și nu are nicio dorință inițială de a o schimba.

Răspuns: Cum poate fi schimbată? Îmi amintesc, când eram copil eram foarte pasionat de astronomie și când eram în clasă mă uitam la cer. Mi-a trezit un interes real și m-a atras. Nu am văzut nimic în el care să respingă sau să amenințe. Dimpotrivă, am fost foarte recunoscător naturii, cerului, pentru că am putut să privesc și să văd stările noastre în ele.

Întrebare: Dar doar un mic procent de oameni se întreabă de ce totul este creat astfel și nu altfel. De ce majoritatea oamenilor percep asta ca fiind o normă?

Răspuns: În primul rând, pentru că aceasta este norma și nimic altceva nu există. Bineînțeles, vă puteți imagina orice se întâmplă în ştiinţa fantastică. Dar în principiu, aceasta este norma și trăim în ea. Existăm asa cum o facem pentru ca totul este creat in conformitate cu noi si suntem creati in concordanţă cu ceea ce vedem. Dacă ar exista un alt univers, am fi altfel.

Deci vom trăi deocamdată, ne vom dezvolta cât mai mult posibil și apoi vom vedea. Indiferent cât de mult am fantaza, nu ni se dă nimic altceva, și nimic nu se va schimba atât de repede.. Prin urmare, nu văd raționalitate în a rezista naturii în care eşti creat tu, creierul sau sentimentele tale. Și pe baza asta, cum vei rezista? Nu merge.

Întrebare: Este fantezia bună?

Răspuns: Fantezia este bună, dar atunci când este în sfera autocontrolului. Dacă aș avea vreo oportunitate să depășesc granițele naturii și de acolo să încerc să schimb ceva, eu, natura însăși sau ambii acești parametri natura și eu, ar fi o altă chestiune. Dar dacă nu pot depăși aceste limite, despre ce să vorbim? Aceasta este cu adevărat fantezie.

KabTV “Cabala Expres” 4/29/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: