Dăruire altruistă

Întrebare: Cum putem fi siguri că il punem pe Creator pe primul loc, dacă grupul nostru a crescut în număr? Unde este garanția că nu vom deveni închinători la idoli și vom avansa exact spre Creator? Cum este posibil sa verificăm acest lucru?

Răspuns: A pune pe primul loc pe Creator înseamnă că nu există nimeni și nimic altceva în lume decât puterea de a dărui si iubirea. Este o putere! Acesta este proprietatea! Acesta este singurul lucru care determină și gestionează totul. Și acum o ridicaţi deasupra a tot și o puneți în pe primul plan.

Acest lucru indică faptul că ați înțeles acum că întreaga lume se supune aceastei singure puteri și există în ea. Doar El ete cel care o administrează și o conduce, ori de câte ori vrea. Dacă doriţi să fiţi legaţi în mod armonios cu El, trebuie să încercaţi să obţineţi această caracteristică.

Întrebare: Ce este această „dăruire altruistă”? La urma urmei, nu suntem conștienți de iubire numai prin dorința noastră de a primi?

Răspuns: „Dăruirea altruista” este atunci când dau ceva fără să știu ce și cui, raportat la ego-ul meu. Vă puteți imagina cât de multa este asta detaşată una de alta?

Să presupunem că sunt un milionar și am donat un milion de dolari pentru a ajuta în Africa. Dar nimeni din lume nu știe acest lucru. Dar eu o știu și sunt mulțumit. Acest lucru nu este daruire altruistă pentru că știu că i-am dat, iar undeva în subconștient gândul meu se învârte în jurul: „Și Creatorul știe că am făcut-o de dragul lumii”

Acest lucru nu este daruire altruista. Înseamnă că știu cui, cât de mult și ce am dat. Deci, aici există o legătură cu mine. Dar, dacă ați tăiat toate trei conexiuni, astfel încât să nu știu ce, cui, și cât de mult am dat, și, în plus, Creatorul sa nu știe nimic despre aceasta, atunci acest lucru va fi dăruire altruistă.

Pe măsură ce te apropii treptat de asta, lumea spirituală ţi se dezvăluie. Starea ta se numește Hafetz Hesed (milă absolută, sau a nu dori nimic pentru sine).

Din Lectia de Cabala în limba rusă 2/10/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: