Daruirea aduce fericire

Intrebare: De ce se spune ca intotdeauna un act de daruire aduce bucurie?

Raspuns: Daca  o persoana se alatura celui superior, aceasta adeziune trebuie sa aduca fericire deoarece el intra in perfectiunea celui superior. Nu este pur si simplu o stare buna, ci mai degraba o senzatie de a fi plin de perfectiune si eternitate, apartenenta si dependenta, de atingere a ceva perfect si infinit.

Aceasta senzatie este experimentata de o persoana care este conectata la un grad inalt care consta din invatator, grup si Creator. Cu cat mai mult se apreciaza pe sine, cu atat mai mult simte perfectiunea. Dar apoi apare intrebarea: Cum foloseste acest sentiment? Poate ca el pur si simplu cauta o senzatie placuta pentru a se multumi pe sine? Sau poate ca foloseste acest sentiment pentru a urca si a darui in schimb?

Este important daca isi foloseste conectarea cu “profesorul, grupul si cartile” ca sa obtina vasul spiritual numit “soarta” sau se umple singur. Daca cauta o implinire egoista, dorinta este impure, Klipa, care doreste sa se alature caracterului sfant si sa atraga Lumina din el.

Totusi trebuie sa trecem si prin aceste stari, sa le simtim acut pe drum si sa le depasim. In ultima instanta, trebuie sa inteleg ca nu exista altceva in afara de singura autoritate, autoritatea Creatorului. Inseamna ca Creatorul este bun si face bine; Imi umple intreaga lume, toate dorintele, intreaga minte si inima. Trebuie sa simt intotdeauna ca ma aflu sub regulile Creatorului si ca El ma umple. Nu ar trebui sa permit ca Klipa (dorinta mea impura) sa ma intoarca.

Sunt oameni care obtin placere din aceste auto-critici. Sau s-au obisnuit cu asta si nu pot iesi din aceasta stare. Totusi nu este o stare buna, si nu aduce nici o avansare.

Se poate crede ca suferinta ajuta la avansare si aceasta suferinta se va sfarsi intr-o zi. Dar asta nu se va intampla. Progresul are loc doar prin dorinta noastra de a aspira catre fericire, bunatate, si fericire din faptele bune, spre gradul superior, spre credinta. Este numita credinta celui superior, cand persona simte ca apartine de perfectiune, insemnand conectarea cu cel superior.

Deci intreaba-te: incerci sa te lipesti celui superior pentru a primi placere de acolo, sau cauti inspiratia si fericirea care te ajuta sa obtii indemanarea de a darui?
Din partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala 5/29/2011, Shamati #40

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: