Daruirea ne leaga de intreaga lume

Intrebare: Cum distingem insusirile spirituale de cele materiale, si cum devin distincte aceste diferente?

Raspuns: Din copilaria timpurie incolo, am dezvoltat insusirea receptarii, adica, aceea a absorbtiei. Simtim doar ce putem absorbi in noi si pentru noi.

Totusi, exista alt fenomen, alta metoda de perceptie,  efuziune, revarsare. Nu sunt familiarizati cu aceasta trasatura pentru ca nu e inoculata in noi din nastere. Dar avem unpunct de pornire, si chiar daca e simpla absorbtie, vectorul e a darui, mai degraba decat a primi.

Pentru a dezvolta aceasta insusir, primim intelepciunea cabalei, care ne spune despre partea ascunsa a realitatii. DE acolo, atragem abundenta, oferind partii din dorinta noastra o “orientare externa” similara.

Cu alte cuvinte, Lumina dezvolta punctul din inima, singura dorinta care ne va aduce la daruirea adevarata. Nu stim ce va creste din aceasta samanta, dar e incomparabil cu fructul absorbtiei.

Intentia de a darui e construita pe o baza diferita. O persoana incepe sa simta ceva care exista in afara lui, independent. Nu devine proprietatea ta ca in lumea noastra, ci mai degraba, e partea “nativa” din tine. E complet diferit de orice simtim azi.

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Kabbalah 11/30/10, Zoharul. Introducere, articolul “TRandafirul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: