Datoria Leviților

933Profeți, Iosua 21:39: Toate cetățile leviților, în mijlocul stăpânirii copiilor lui Israel, erau patruzeci și opt de cetăți, cu câmp deschis în jurul lor.

Întrebare: A aparține leviților, este un privilegiu sau o responsabilitate?

Răspuns: Este atât privilegiu, cât și responsabilitate, deoarece aceste două concepte sunt indisolubil legate. Leviții lucrează printre oameni, în societate, printre mase. Ei educă oamenii, fiind un canal între Coheni și mase.

Cohenii sunt purtătorii cunoașterii superioare, care nu sunt conectați la oameni. Să spunem că sunt ca universitarii. Cu toate acestea, pe lângă academie, există și institute, școli tehnice și diverse instituții în care oamenii sunt educați. Acestea sunt pentru leviți, profesorii maselor.

Cohenii și leviții din noi sunt dorințe care ne spun cum ar trebui să ne comportăm în viața de zi cu zi pentru a deveni asemănători Creatorului în general.

Este o mare responsabilitate să fii levit. Nu toată lumea este demnă de această poziție, deoarece poți fi numit levit nu doar pentru că te-ai născut în această categorie socială.

Întrebare: Ce înseamnă că leviții nu pot lucra pământul, dar pot avea orașe și pășuni?

Răspuns: Leviții nu aveau dreptul să aibă propriul lor pământ. Nu puteau trăi decât servind oamenii și oamenii îi plăteau pentru asta. Prin urmare, întregul teritoriu al statului era împărțit în districte unde îi învățau pe oameni.

Întrebare: Deci, a lucra pământul înseamnă a lucra direct cu dorința de a primi?

Răspuns: Nu, ei erau deja deasupra și puteau doar să predea.

Din KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 8/23/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: